Ung Cancer blir officiell Charity Partner till Falsterbo Horse Show 2014

 

                                                                            2014-06-26

5-13 juli i sommar går Falsterbo Horse Show av stapeln.I år är en av nyheterna att Ung Cancer är välgörenhetspartner under evenemanget.
– Vi är stolta att kunna presentera den här nyheten. Unga vuxna är en stor andel av ridSveriges utövare. Kan vi hjälpa Ung Cancer att samla in pengar för att stötta unga vuxna som är drabbade är det helt fantastiskt, säger Jana Wannius, President Falsterbo Horse Show.
Under tävlingarna kommer Ung Cancer att ha två pärlstationer där man dels kommer kunna pärla sitt eget armband och dels kunna köpa armband till förmån för Ung Cancer.  Armbanden med det ställningstagande uttrycket FUCK CANCER, har blivit ett signum för organisationen Ung Cancer som stöttar unga vuxna som blivit cancerdrabbade.

 Armbanden är en av de främsta anledningarna till att vi kan bedriva vårt arbete och nå ut och hjälpa unga vuxna cancerdrabbade. Tack vare armbanden kan vi betala ut stipendier till medlemmar och arbeta för att förbättra deras levnadssituation, säger Julia Mjörnstedt, Generalsekreterare Ung Cancer.

– Vi är otroligt tacksamma över att få vara Charity Partners på Falsterbo Horse Show och över alla som engagerar sig för att stötta vår verksamhet. Vi ser verkligen fram emot helgen och hoppas på att få träffa så många som möjligt på plats, fortsätter Julia Mjörnstedt.

Dessutom kommer ett hopphinder visas upp som också säljs till förmån för Ung Cancer. Hindret är ett samarbete mellan initiativtagande ridklubb Compass Sportryttarklubb i Saltsjöbaden, Gullmyra Hinder och Ung Cancer. Hindret kostar 22.000SEK varav 10.000SEK går direkt till Ung Cancer.

Till årets tävlingar i Falsterbo har även Falsterbo Horse Show köpt ett specialdesignat hinder som kommer att användas under veckan.

– Vi försöker skapa ett nationellt upprop i hästSverige att köpa Ung Cancer hindret och vi kan inte ha en bättre scen än det här, säger Hans Lindeblad, initiativtagare till hindret.

För mer info om Ung Cancer hindret, www.ungcancer.se

För mer information kontakta:
Falsterbo Horse Show

Jana Wannius, President

Mail: wannius@falsterbohorseshow.com

Tel: 0707-838303

Om Ung Cancer

Ung Cancers uppgift är att förbättra unga vuxna cancerdrabbades levnadsvillkor. Med det menar vi att unga vuxna cancerpatienter inte bara ska överleva, utan även ha ett riktigt bra liv. Vi jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för unga cancerdrabbade både under och efter sjukdomstiden. Vi arbetar också för att unga vuxna anhöriga till cancerdrabbade ska få bästa möjliga stöd och hjälp. Ung Cancers tre huvudområden är att skapa mötesplatser, informera och utbilda
samt att debattera. Läs mer på www.ungcancer.se

 

 

 

 

Anmäl som...