Om oss

LIKA MYCKET HORSE SOM SHOW

I Falsterbo är det alltid lika mycket Horse som Show. Med nästan ett tusental hästar och ryttare, ett femtiotal olika klasser, över sexhundra funktionärer och lika många hästskötare, så förstår man att Falsterbo Horse Show inte är en vanlig tävling. Det är en livsstil, en mötesplats och framför allt den veckan på sommaren alla längtar till. Sponsorer, utställare, ryttare och publik träffas på en och samma plats, där ridning på absolut världsnivå möter fest, sommar, sol och semester. Kan det bli bättre än så?

KORT HISTORISK ÖVERBLICK

Falsterbo har stått värd för ridsporttävlingar sedan 1920-talet. 1969 anordnades det första svenska derbyt i hoppning, vilket blev startskottet för  tävlingarna i Falsterbo som därmed började ta form med Malmö Civila Ryttarförening som arrangör. 1986 övertog Falsterbo Horse Show AB hela ansvaret för evenemanget, och sedan dess har tävlingarna vuxit stormartat. Samma år byggdes Lars Hedin-läktaren. Detta var även premiäråret för Nations Cup i Falsterbo.Efter det har Falsterbo växt med nya läktare, nya banor och nya faciliteter till den stora och mycket uppskattade anläggning det är i dag – en av världens förnämsta utomhusarenor och arrangör av några av de största tävlingarna i världen.

VIKTIGT FÖR SVENSK RIDSPORT

För svensk ridsport är Falsterbo Horse Show presented by Longines en viktig tävling. Svenska hästar och ryttare får genom Falsterbo Horse Show möjlighet att tävla på högsta internationella nivån på hemmaplan. Svensk Ridsport får också chansen att bjuda in internationella ryttare och hästar till oss, och som värdland bjuda tillbaka för de fantastiska tävlingar som arrangeras utomlands. Dessutom får alla i Sverige som brinner för hästar och ridsport en chans att se tävlingar på absoluta världsklass, träffa sin stjärnor och njuta av att komma ridsporten lite närmare. Falsterbo Horse Show  presented by Longines är en mötesplats där ryttare, sponsorer, utställare, hästar, publik och funktionärer, är samlade under en och samma blå himmel, för att få mötas, knyta kontakter och framförallt få njuta av lika mycket Horse som Show.

Anmäl som...