Om oss

LIKA MYCKET HORSE SOM SHOW

I Falsterbo är det alltid lika mycket Horse som Show. Med nästan ett tusental hästar och ryttare, ett femtiotal olika klasser, över sjuhundra funktionärer och lika många hästskötare, så förstår man att Falsterbo Horse Show inte är en vanlig tävling. Det är en livsstil, en mötesplats och framför allt den veckan på sommaren alla längtar till. Sponsorer, utställare, ryttare och publik träffas på en och samma plats, där ridning på absolut världsnivå möter fest, sommar, sol och semester. Kan det bli bättre än så?

KORT HISTORISK ÖVERBLICK

Sedan 1920 har Falsterbo varit värd för hästsportsevenemang. År 1969 arrangerades det första svenska derbyt som blev den tidiga början på det Falsterbo Horse Show som vi känner det idag. Sedan det första derbyt 69 har ryttare som Steve Guerdat, Peder Fredricson och Beat Mändli fått sina namn inskrivna på den prestigefulla Falsterbo Derby pokalen.

1986 arrangerade Falsterbo Horse Show för första gången Nations Cup i hoppning och sedan 2015 arrangerar Falsterbo också internationell 5* Dressyr med Nations Cup.

Showen växer ständigt, i enlighet med mantrat ”Tradition och Förnyelse”. År efter år görs investeringar för att förbättra tävlingen i Falsterbo. Det kan vara i ett nytt underlag, en ny läktare, utveckling av menyer eller en ny tävlings- eller showklass. Detta är också nyckeln som gör Falsterbo Horse Show till en klassisk men modern show. Publik, ryttare, partners och funktionärer som kommer tillbaka år efter år känner igen de viktigaste grundbultarna av Falsterbo Horse Show men ser och uppskattar också alla de förbättringar som sker årligen.

VIKTIGT FÖR SVENSK RIDSPORT

För svensk ridsport är Falsterbo Horse Show en viktig tävling. Svenska hästar och ryttare får genom Falsterbo Horse Show möjlighet att tävla på högsta internationella nivån på hemmaplan. Svensk Ridsport får också chansen att bjuda in internationella ryttare och hästar till oss, och som värdland bjuda tillbaka för de fantastiska tävlingar som arrangeras utomlands. Dessutom får alla i Sverige som brinner för hästar och ridsport en chans att se tävlingar på absoluta världsklass, träffa sin stjärnor och njuta av att komma ridsporten lite närmare. Falsterbo Horse Show är en mötesplats där ryttare, sponsorer, utställare, hästar, publik och funktionärer, är samlade under en och samma blå himmel, för att få mötas, knyta kontakter och framförallt få njuta av lika mycket Horse som Show.

Reklam

Anmäl som...