Succé för Open House på Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Shows första dag bjöd på strålande solsken och ett spännande program med aktiviteter för hela familjen såsom hundutställning, Mounted Games och Family Corner. På sportsidan bjöds det på semifinal i Krafft The Tour of Amateurs i både hoppning och dressyr, omgång ett av 7 Star Spring Tour (hoppning) samt uppvärmnings klass för finallagen i Folksam Elitallsvenska. Även unghästarna gjorde entré med första semifinalen av Horseware 7-års championat i hoppning.

– Det har känts riktigt, riktigt bra idag. Banorna är i toppskick och människor är väldigt glada! En väldigt bra första dag med bra sport och bra show, kommenterade en nöjd Jana Wannius, President Falsterbo Horse Show, vid dagens slut.

– Det har verkligen varit mycket folk på plats idag! De utställare jag har pratat med är mycket nöjda och många berättar att de har sålt bra vilket vi som arrangör såklart tycker är väldigt roligt. Vår nya galleria känns som ett stort lyft för mässområdet. Fullt med folk och en härlig mötesplats för shoppingälskare, berättar Elisabeth von Schrowe, Event Director, Falsterbo Horse Show.

Imorgon fortsätter invigningshelgen med bland annat ett fullspäckat showprogram där de lokala ridsport profilerna Jens Fredricson, 56, och Ingemar Hammarström, 20, gör upp i en fyrspanns duell. Det blir också Hoopers, Maskeradtävling, Islandshästar, Höjdhoppning och ännu en gång den stora publikfavoriten Mounted Games.

Under eftermiddagen är det sedan äntligen dags för helgens stora höjdpunkt, final i Folksam Elitallsvenska. Finalen avgörs i två omgångar där första omgången rids klockan 11.45 på Falsterbobanan. Klockan 14.45 börjar andra omgången på den stora hopparenan.

Under lördagskvällen anordnades mingel och lottdragning för de åtta lag som ska göra upp om medaljerna med följande startordning som utfall:

1. Nääs Hästsportförening
2. IM Sportriders
3. Piteå Ridklubb
4. Österlens Ridklubb
5. Tärnö Hästsportklubb
6. Jump Club RF
7. Stockholms Fältrittklubb
8. Flyinge Hästsportklubb

Anmäl som...