Lottningen klar – så startar lagen i finalen av Folksam Elitallsvenska i Falsterbo

Under lördagskvällen var det mingel och lottdragning för de åtta lag som ska göra upp om medaljerna i lag-SM i Falsterbo. Här är startordningen!

Falsterbo Horse Show 2023 är i full gång och det märktes inte minst vid lottdragningen av startordningen för finalen av Folksam Elitallsvenska under lördagskvällen.

Med ett antal ryttare som anslöt direkt efter avslutade ritter på Falsterbobanan där 7-årsklassens första kval var sista klassen för dagen så var det med stor spänning som ryttare och lagledare gick fram och drog sina lotter för vad som kan vara en avgörande del av tävlingen.

Det var med gott självförtroende som representanterna drog sina lotter.

– Det är ju bra att ha samma startordning i båda omgångarna, säger Flyinges lagledare Anders Grane med glimten i ögat efter att ha dragit nummer åtta och syftar till att de kommer vara i ledning och därmed få starta sist även i andra omgången.

IM Sportriders räknar med seger

När Erik Nordström gick fram så var det bara ett nummer kvar, nämligen det kanske inte vid första anblick helt fördelaktiga startnummer 2.

– Det är bra för oss, vi går in och sätter press på de andra och tar ledningen. Sett till hur det har gått förut så behöver vi nog bara tre nollor och sen är det klart, säger Erik Nordström när han får frågan om de kommer leverera fyra felfria ritter.

Preliminära starttider 9 juli:

11.45 – Omgång 1, Falsterbobanan

14.45 – Omgång 2, Internationella hopparenan

Startordning:

1. Nääs Hästsportförening
2. IM Sportriders
3. Piteå Ridklubb
4. Österlens Ridklubb
5. Tärnö Hästsportklubb
6. Jump Club RF
7. Stockholms Fältrittklubb
8. Flyinge Hästsportklubb

 

Text: Svenska Ridsportförbundet

Startlistor och resultatLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sändning i Equisport

Anmäl som...