Santiago Varela bygger banorna under Falsterbo Horse Show 2024 

Spanjoren Santiago Varela blir internationell banbyggare under 2024 års Falsterbo Horse Show. Med sin gedigna erfarenhet som innefattar bland annat världscupfinaler och flertalet mästerskap kan de internationella ryttarna i Falsterbo förvänta sig banor i absolut toppklass. 

Santiago Varela, som till vardags är VD på ett multinationellt bolag inom infrastruktur, bygger numera endast ett fåtal tävlingar om året. Strax innan Falsterbo kommer han att vara på Spruce Meadows, Kanada och efter Falsterbo väntar OS i Paris för den uppskattade banbyggaren.

”Jag ser verkligen fram emot att designa banorna på Falsterbo Horse Show; Falsterbo är en av världens mest anrika tävlingar och den svenska publiken är något alldeles extra” säger Santiago Varela.

Jana Wannius, ordförande i Falsterbo Horse Shows organisationskommitté, ser fram emot att välkomna Santiago Varela till evenemanget:

”Banbyggaren är nyckelpersonen under tävlingarna, ansvarig för att skapa rättvisa banor för både häst och ryttare, samtidigt som det ska vara spännande för publiken. Det är precis vad Santiago är välkänd för. Vi ser fram emot att jobba med honom i sommar och är stolta över att som alltid erbjuda våra ryttare en banbyggare av absoluta världsklass”.

Topp-nationerna hyllar Falsterbo Horse Shows nya banbyggare – “I mina ögon världens bästa banbyggare”

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona, som bland annat lotsat det svenska hopplandslaget till tre mästerskapsguld på raken, gläds åt nyheten att Santiago Varela kommer till Falsterbo:

“I mina ögon världens bästa banbyggare, fantastiskt att vi får ha honom i Falsterbo”.

Även Peter van der Waaij, erfaren Falsterbo besökare och ny lagkapten för Schweiz, 2023 års stora segrare på Falsterbos Internationella Arena, ser mycket positivt på nyheten:

”Santiago är en mycket etablerad banbyggare som har visat vad han går för på de största tävlingarna och mästerskapen. Han bjuder alltid på intressanta utmaningar och det kommer att krävas att vi tar med starka och tekniskt kapabla ryttare. Han kommer definitivt att upprätthålla den höga nivå vi är vana vid i Falsterbo”.

För mer information eller förfrågningar, vänligen kontakta:

Josephine Sjölin, sportchef Falsterbo Horse Show
josephine@falsterbohorseshow.com/0730600440

Anmäl som...