Tio starka nationer klara för Agria Falsterbo Nations Cup 2024

Nu står det klart att tio av världens bästa hoppnationer kommer till start i årets Agria Falsterbo Nations Cup som går av stapeln fredagen den 12:e juli på Falsterbo Horse Show.

Intresset för en inbjudan till Falsterbo Horse Show 2024 har varit enormt. Därför väljer Falsterbos Organisationskommitté att i år välkomna hela tio nationer till nationshoppningen, i stället för de traditionsenliga åtta. Som arrangör gläds man åt det stora intresset bland internationella ryttare:

– Det känns otroligt roligt att vi år efter år fortsätter att vara ett toppval för världens bästa hoppnationer, framförallt ett mästerskapsår som 2024. Falsterbo Horse Show är en anrik och viktig tävling och ryttarna älskar att komma hit, det är en unik tävlingsplats, med hög stämning och en fantastisk och kunnig publik, säger Jana Wannius, ordförande Falsterbo Horse Show.

De kommer till start i Agria Falsterbo Nations Cup 2024

Bland de lag som kommer till start i Agria Falsterbo Nations Cup 2024 återfinns flera av världens just nu bästa hoppnationer, däribland den formstarka hemmanationen Sverige och fjolårets Nations Cup-segrare Schweiz. även Frankrike, Japan, Irland, Holland, Tyskland, USA, Norge och Italien kommer till start för att tillsammans göra upp om 200 000 Euro.

Ett kärt återseende för Falsterbo publiken blir Irland som inte varit lagdeltagare i Falsterbo sedan 2018 då de slutade tvåa i nationshoppningen efter en dramatisk omhoppning mot Holland, Sverige och Italien. Michael Blake, Chef d’Equipe för det irländska laget ser fram emot att återvända till Falsterbo:

– Falsterbo är en av världens bästa hästtävlingar, med en publik som både förstår och vill se sporten. Det är underbart att Falsterbo har bevarat och behållit gräsbanan, för det är den bästa platsen för hoppning!

Om betydelsen av nationshoppning och förväntningarna inför årets Falsterbo Horse Show säger Michael:

– För mig är Nations Cup oerhört viktigt! Det är en tävlingsform med mycket spänning för både publik och ryttare där det handlar om att hålla för pressen och försvara sitt lands stolthet! På två timmar ska du hoppa en hel bana två gånger, med två vattenhinder, samtidigt som du vet att dina lagkamrater är beroende av dig. Vi kommer ärrade till Falsterbo (efter 2018) och vi skulle gärna vilja göra något åt det. Vi kommer inte att förlora! Det är något som är säkert!

Exakt vilket team Michael tar med sig återstår att se, men att det blir ett starkt lag råder det ingen tvekan om:

– Jag vill inte ta ut laget för tidigt, utan kommer att vänta för att se till att vi kan komma med bästa möjliga tillgängliga lag. Jag vet att Cian O’Connor vill komma till Falsterbo med en bra häst och han är någon man alltid kan lita på, och sen behöver jag några till starka ryttare vid hans sida, för att se till att vi har ett lag som kan gå för seger!

———————————

Agria Falsterbo Nations Cup är en stand alone Nations Cup med samma upplägg som flertalet andra Nations Cup tävlingar under 2024, däribland Aachen, Rom och Hickstead.

Anmäl som...