Premiär för UHIP Paradressyr under Falsterbo Horse Show!

I sommar blir det även paradressyr inne på Dressyrarenan i Falsterbo

3 – 4 juli är det premiärdags för paradressyr i Falsterbo. Viljan att arrangera tävlingsklasser i paradressyr har länge funnits och i år har allt äntligen fallit på plats, Jana Wannius berättar mer.

– Under senare år har jag på olika sätt fått utökad inblick i Paradressyr och fått se vilka fantastiska sportprestationer som utförs. Det känns roligt och stimulerande att nu få med Para ryttarna på Falsterbo Horse Show och detta är ett långsiktigt engagemang från vår sida.

Tävlingsledare för UHIP paradressyr är Lena Malmqvist som sedan slutet av 2019 arbetat med planeringen av tävlingsmomentet.

– Det känns oerhört roligt att få presentera paradressyr i Falsterbo i år! Att vi dessutom har fått möjlighet att dela ut både hederspriser från UHIP samt hela 4 000 EUR i prispengar, varav 2 500 EUR bara till vinnaren, känns helt fantastiskt. Vi är nu ett team som arbetar hårt, tillsammans med alla andra i organisationen, för att göra paradressyr till något alldeles speciellt direkt från start.

UHIP har sedan många år varit en partner till Falsterbo Horse Show, Ulrika Falkman VD och grundare av bolaget, berättar mer om den utökade satsningen.

– Det är med stor glädje och stolthet vi på UHIP står som sponsor för denna unika tävling. Vi hade en gemensam idé om en paradressyrtävling på Falsterbo Horse Show och gläds mycket åt att det nu blir verklighet. De prestationer pararyttarna utför är imponerande och förtjänar att lyftas fram i ljuset. Vår förhoppning är att paradressyren på Falsterbo Horse Show ska bli den nya arenan för dessa ryttare samt att ge många tillfälle att uppleva och fascineras av paradressyr på högsta nivå.

UHIP Paradressyr arrangeras 3 – 4 juli under Falsterbo Horse Show.  Evenemanget har fri entré båda dagarna.

Regler för tävlingarna hittar ni här: http://falsterbohorseshow.se//competition/uhip-paradressyr/

Frågor
Jana Wannius, Ordförande Falsterbo Horse Show
wannius@falsterbohorseshow.com

Lena Malmqvist, tävlingsledare UHIP Paradressyr
paradressyr@falsterbohorseshow.com

Ulrika Falkman, VD, UHIP
ulrika.falkman@uhip.se

Om Falsterbo Horse Show
Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2020 hålls tävlingarna 4-12 juli. Falsterbo Horse Show innebär inte bara internationell toppsport där svenska och internationella toppryttare tävlar i både hoppning och dressyr, utan är även en totalupplevelse med spänning, show, fest och trevliga människor. De senaste åren har evenemanget haft ca 60000 besökare årligen. TV- sändningar från tävlingarna visades i hela 71 länder. Totalt delades det ut prispengar för 8,5 miljoner kronor. Läs mer om Falsterbo Horse show på www.falsterbohorseshow.com .

Anmäl som...