Ny trio ska sätta internationell prägel på Falsterbo Hunting

Falsterbo Horse Show sätter nya muskler bakom Falsterbo Hunting genom Jan Jönsson, Staffan Lidbeck & Mats G. Andersson. Trion har sedan i höstas arbetat för att utveckla och modernisera Huntingen i Falsterbo. Falsterbo Horse Shows ordförande Jana Wannius berättar mer.

Falsterbo Hunting är en av våra mest uppskattade publikklasser i Falsterbo. 2019 förvärvade vi Jan Jönsson som tävlingsledare till Huntingen och till årets tävlingar har vi förstärkt teamet ytterligare med Staffan Lidbeck och Mats G. Andersson för att göra Huntingen i Falsterbo till den bästa möjliga.

Nytt för i år är att det förutom individuell tävlan även kommer ingå en lagtävlan med upp till fyra lag.

Det individuella tävlingsmomentet är fortfarande grundkonceptet i tävlingen, men i år kommer ryttarnas resultat även räknas för deras respektive lag. Som det ser ut i dagsläget har vi lag från Sverige, Tyskland och Storbritannien vilket är väldigt roligt!

Mats G. Andersson är utsedd till Technical Delegate och har gått igenom Huntingens bansträckning och hinder.

Bansträckningen för Huntingen kommer bli helt ny och vi har även investerat i en hel del nya hinder för att säkerställa att nivån och säkerheten på Huntingen håller internationell toppklass.

Ludwig Svennerstål, OS ryttare i fälttävlan ser mycket positivt på satsningen på Huntingen i Falsterbo.

Falsterbos internationella satsning på Huntingen kommer att höja nivån avsevärt! Jag tycker det är väldigt kul och spännande att visa upp en show i världsklass av terräng och hoppning och ser mycket fram emot årets Falsterbo Hunting. Det kommer bli en stor succé för såväl ryttare som publik!

För mer information
Jana Wannius, Ordförande Falsterbo Horse Show
wannius@falsterbohorseshow.com

Om Falsterbo Horse Show
Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2020 hålls tävlingarna 4 – 12 juli. Falsterbo Horse Show innebär inte bara internationell toppsport där svenska och internationella toppryttare tävlar i både hoppning och dressyr, utan är även en totalupplevelse med spänning, show, fest och trevliga människor. De senaste åren har evenemanget haft ca 60000 besökare årligen. TV- sändningar från tävlingarna visades i hela 71 länder. Totalt delades det ut prispengar för 8,5 miljoner kronor. Läs mer om Falsterbo Horse show på www.falsterbohorseshow.com

Anmäl som...