Falsterbo Horse Show blir ett miljöcertifierat event

Falsterbo Horse Show började arbetet för att bli miljöcertifierat redan i våras och nu har det glada beskedet kommit att ansökan gått igenom och Falsterbo Horse Show har blivit miljöcertifierat av Håll Sverige Rent.

-Vi är glada och stolta att kunna meddela att vi nu har blivit ett miljövänligt event. Numer är  produkterna vi använder miljömärkta. Alltifrån pappret vi trycker på till tvålen på toaletterna. T o m vårt ryttarhotell Radisson Blu i Malmö är Svanenmärkt, säger Sanna Wallenius, miljöansvarig Falsterbo Horse Show.

-Vi har har arbetat med miljöcertifieringen under hela våren, fortsätter Sanna. Det mesta arbetet sker bakom kulisserna med källsortering, avfallskomprimering och förvaring och återanvändning av material till nästa år. Ekologisk och fairtrade mat och dryck kommer att finnas bland utbudet och vi har lagt extra krut på att i största möjligaste mån försöka använda lokala producenter och leverantörer.

Falsterbo Horse Show uppmuntrar till att spara på avgaserna och samåka eller ta bussen till Falsterbo. Busstrafiken är utökad under evenemanget och buss 100 och 300 kör till Falsterbo.

För mer information kontakta:

 

Falsterbo Horse Show

Sanna Wallenius

Tel: 0704-65 55 94

E-post: sanna@falsterbohhorseshow.com

Anmäl som...