Falsterbo får SM i hoppning 2020

Svenska Ridsportförbundet har tilldelat Falsterbo årets utomhus-SM i hoppning. SM:et avgörs 11-16 augusti för alla ålderskategorier av ryttare och delas upp på två parallella arrangemang.
– Vi är mycket glada över att Falsterbo vill arrangera SM, det blir ett ”once in a lifetime”-arrangemang, säger Jonas Holmberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté. 

– I Falsterbo känner vi att vi verkligen vill göra något för sporten med den situation som alla ryttare, ägare, hästskötare, tränare och fans hamnat i under coronapandemin. Det kommer bli mycket jobb, framförallt med logistikfrågor, men vi är säkra på att vi kan arrangera detta på ett bra och säkert sätt. Det är både roligt och inspirerande att ha ett mål att arbeta mot, säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show.

Utomhus-SM i hoppning kommer att arrangeras som två separata arrangemang på två olika delar av det stora evenemangsområdet, som vanligen huserar Falsterbo Horse Show. På den ena delen avgörs SM för seniorer, young riders och juniorer. På den andra delen avgörs SM för ponny och children.

– Det är positivt att Folksam som är huvudsponsor till Svenska Ridsportförbundet också är Falsterbos partner i SM arrangemanget. Vi har också haft samtal med både Event in Skåne och Vellinge kommun och även de är positiva till ett mästerskap i Falsterbo, fortsätter Jana Wannius.

En förutsättning för att arrangera SM är att myndighetsrestriktionerna under coronapandemin lättar i viss omfattning. SM kommer eventuellt att avgöras utan publik och ingen kontakt mellan deltagarna vid de två olika arrangemangen ska förekomma.

I början av veckan rids dessutom kval till Folksams unghästklasser i hoppning, 4-6 år.

Bakgrunden är att Skogslottens Ryttarförening från början skulle ha haft ett samlat hopp-SM på Bråvalla festivalområde i Norrköping vecka 30, men tvingades ställa in då det var för osäkert att etablera en helt ny tävlingsplats under rådande coronapandemi. I stället kommer Skogslotten att arrangera SM nästa år, 10-15 augusti 2021.

Svenska Ridsportförbundet söker nu aktivt efter arrangörer som kan tänka sig att arrangera speciella SM-kvaltävlingar distrikt för distrikt, inom ramen för de restriktioner som finns under coronapandemin. Separat information om detta kommer senare denna vecka på www.ridsport.se

Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam möjliggör svenska mästerskap i samtliga ridsportgrenar.

Kontakt Falsterbo
Jana Wannius
​Ordförande Falsterbo Horse Show
​0707-83 83 03
​wannius@falsterbohorseshow.com

Kontakt Svenska Ridsportförbundet
Jonas Holmberg
Ordförande hoppkommittén
0705-29 21 33
jonas@ridcenter.se

 

Anmäl som...