De kvalade till de internationella klasserna

Finalen av 7-star är avgjord och vann gjorde Varbergs Robin Ingvarsson på fantastiske valacken Hansson e. Hip Hop. Robin var den enda som lyckades vara felfri inne på banan och slapp därmed omhoppning.
– Jag trodde nog det skulle bli några fler felfria ryttare men nu var det rätt skönt att kunna spara på hästen, säger Robin Ingvarsson som fick med sig 100 000 kronor hem efter segern.

Matilda Pettersson från Norrköping var snabbaste ryttare med fyra fel.
– Jag är väldigt nöjd med min häst och målet var att kvala till de internationella klasserna, säger Matilda.

Även Karin Martinsen, Vårgårda och Jörgen Larsson, Helsingborg kvalade till de internationella klasserna på fyra fel. Karin startade i mitten och trodde aldrig att hon skulle sluta bland de fyra bästa.
– Jag var väldigt arg när jag red ut från banan och sedan satt jag och ondade, erkänner Karin som var väldigt glad över att få rida internationellt.

Förbundskapten Henrik Ankarcrona var nöjd med de fyra ryttarna. Han kvalade själv in till Falsterbos internationella klasser via 7-stars i fjol.
– Det här är ett riktigt bra gäng med ryttare och det ska bli roligt att följa dem i de internationella klasserna. Robin

Robin Ingvarsson, glad vinnare i 7-star. 

Totalt kommer femton svenska ryttare att rida i Falsterbo. De är:

Petronella Andersson, Malin Baryard Johnsson, Rolf-Göran Bengtsson, Henrik von Eckermann, Jonna Ekberg, Peder Fredricson, Robin Ingvarsson, Jörgen Larsson, Douglas Lindelöw, Karin Martinsson Helena Persson, Matilda Pettersson, Evelina Tovek, Angelie von Essen och Alexander Zetterman.

 

Anmäl som...