Unghästarna är huvudpersonerna i Gretzers stall

Hon har ridit OS, vunnit världscupen och varit förbundskapten. Men mästerskapshästarna har fått lämna utrymme i stallet, nu är unghästarna högsta prioritet för Maria Gretzer har tre hästar med sig till Falsterbo.

Ett genomtänkt upplägg, mycket grästräning och lite flyt. Det är konceptet för att lyckas i Falsterbos unghästklasser enligt Maria Gretzer från Vellinge som i år har med tre unga hästar med sig till Falsterbo Horse Show. Maria har en lång och gedigen karriär som tävlingsryttare bakom sig. Bland annat var hon den första svensken som vann en världscup.

– Idag har jag fem hästar som rids i stallet. Att hålla på med unghästar är ett väldigt roligt sätt att hålla igång på och jag väljer bara hästar som är roliga – och bra hästägare, säger Maria Gretzer.

En av hästägarna är tysken Marcus Ehning som är en av världens mest meriterade ryttare med otaliga mästerskapsmedaljer i lag.
– När hästarna kommer från Marcus så är de ofta i fem årsåldern och knappt inridna. I proffsstallen är unghästarna inte alltid högst prioriterade. Hos mig är unghästarna huvudpersonerna, säger Maria som även har uppdrag som ryttarrepresentant hos FEI och som tränare bland annat på Flyinges utbildningar.

Till Falsterbo har Maria med sig tre hästar, Fecybelle, Miss Svea och Quick Big. Maria har en tydlig teknik för att säkra framgångarna på en av årets roligaste tävlingar.

-Jag ser till att tävla mycket på gräs. Många ryttare är alldeles för ovana. Det är ett naturligt underlag och många stora tävlingar avgörs på gräs, säger Maria.

 

Även imorgon går kvalen till unghästfinalerna. Startlistor och resultatlistor finns hos Equipe.

Anmäl som...