Kompisarna Björne och Franzetti toppade

Kajsa Björe och Isabella Franzetti har tävlat mot varandra så länge de kan komma ihåg. Lika länge har de varit kompisar. Idag toppade de första semifinalen av Krafft the Tour of Amateurs.
– När Isabella red fem sekunder snabbare än den som ledde så tänkte jag att det där kommer aldrig att gå att slå. Jag red min runda och blev väldigt förvånad när jag gick upp i ledningen, säger Kajsa Björe, vinnare av Falsterbo Horse Shows allra första klass 2017.
Krafft the Tour of Amateurs är en av årets höjdpunkter för många av landets unga ryttare. Det har kvalats runt om i hela Sverige för att ryttarna ska ta sig till semifinalerna i Falsterbo. På onsdag får de 20 bästa ryttarna efter semifinalerna rida finalen.
– Mitt enda mål är att ta mig till finalen men min häst är naturligt snabb, sa en förvånad vinnare.
Isabella Franzetti red alltså strax före Kajsa och även Isabella var lite förvånad över hur bra det gick.
– Det är väldigt svår att ta sig till finalen, här är så många duktiga med. Nu ska jag försöka ladda om och rida lika noggrant igen, säger Isabella.
Kajsa och Isabella rider för samma tränare, Lotta Björe, och har tävlat mot varandra även på ponny. På frågan om vem som blir Kajsas svåraste konkurrent så kommer svaret snabbt.
– Det är Isabella.

Resultat för Krafft the Tour of Amaterus hittar du här 

Anmäl som...