Världsettan Henrik von Eckermann pratar Sommar i P1 i Falsterbos presstält

Under måndag morgonen bjöd Falsterbo Horse Show in till pressträff med Henrik von Eckermann och Henrik Johnsson med anledning av dagens Sommar i P1. På pressträffen blev det också världspremiär av omslaget för Henrik Johnssons kommande bok om OS -guldet i Tokyo.

Foto: Orange Studios

Efter guldet i Tokyo fick Henrik von Eckermann frågan om att sommarprata i P1. Hans svar blev att om han vann världscupen, då kunde han spela in ett sommarprat.

– Så sa jag egentligen för att komma undan det. För att vinna hela världscupen är så små chanser, säger Henrik von Eckermann och skrattar.

Världsettan deltar i pressträffen via länk och syns på en stor TV från sitt vardagsrum. I bakgrunden finns ett flertal pokaler i silver och guld.

Henrik Johnsson som är på plats i Falsterbo frågar hur det var att spela in sommarpratet:

– Det var mer nervöst än att rida, så någon radiopratare kommer jag nog aldrig att bli. Men det är något nytt och nya utmaningar är kul, säger Henrik von Eckermann.

Slutligen berättar Henrik von Eckermann varför han inte är på plats i presstältet idag:

– Jag älskar att vara hemma och rida för svenska publiken men hästarna bestämmer schemat och inte mina känslor, säger han.

Avslöjade nya bokomslaget på plats i Falsterbo

Foto: Orange Studios

Under pressträffen på Falsterbo Horse Show berättar Henrik Johnsson också om sin nya bok som släpps den 1 november, där Henrik von Eckermann tillsammand med Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson en av huvudrollerna.

– Jag var kommentator under OS i Tokyo. Det var flera omgångar som till slut slutade med guldet. Och jag har skrivit en bok om de stunderna, säger Johnsson.

Vidare beskriver han hur boken kommer handla om de tre ryttarna som vid stunden var delaktiga i OS-guldet, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann, betedde sig. Vad de gjorde under tiden deras lagkamrater red och hur deras familjer reagerade framför tvn hemma.

– Detta guldet är fullständigt unikt, säger han.

Under pressträffen så visar Henrik Johnsson för första gången också upp framsidan till boken. Det är en bild fotad uppifrån på de tre ryttarna. Peder Fredricson till häst sträcker ut sin vänsterhand till sina två lagkamrater på marken. Han har precis gått i mål och säkrat guldet för Sverige.

– Det ska se ut som en filmposter med de tre huvudrollerna. Bakom kulisserna till en triumf som bara de tre gjorde och som sammanlänkade dem tre för alltid.

– Malin har sin hjälm på sig eftersom hon varit fullständigt närvarande hela tiden. Jag blev oerhört glad när jag hittade bilden, det känns som att man är där på plats, och med All In i sin prime.

– Det ska se ut som en filmposter med de tre huvudrollerna, bakom kulisserna till en triumf med något som bara de tre gjorde och som sammanlänkade dem tre för alltid, säger Henrik Johnsson som är författare till boken.

Anmäl som...