Tre dressyrtourer i Falsterbo – här är alla svenska ryttare

Förbundskapten Bo Jenå har tagit ut de svenska dressyrryttarna till Falsterbos internationella klasser. I år blir det dressyr på fyrstjärnig, trestjärnig och för första gången enstjärnig nivå.

– Det ska bli roligt att komma till Falsterbo. Det är alltid en hektiskt vecka med massor att se och göra, säger Bo Jenå.

Huvudnumret under Falsterbo Horse Shows internationella dressyrklasser är förstås den fyrstjärniga nationstävlingen, FEI Dressage Nations Cup.

Efter deltävlingar i WellingtonCompiègne och Rotterdam ligger Sverige tvåa i tabellen bakom Tyskland. Till Falsterbo kommer Sverige med ett spännande mixlag. Här finns både VM-rutin och nya, lovande ekipage.

Nations Cup, CDIO4* - svenska ekipage

Patrik Kittel – Touchdown
Malin Wahlkamp-Nilsson – Bergsjöholms Valbonne
Marina Mattsson – Helix
Anna Blomgren – Toerveslettens Sunshine

– Patrik och Touchdown är trygga ankare i laget. Både Malin och Marina har gjort fina insatser i årets Nations Cup och Anna har en otroligt fin häst i Sunshine. Det är ett nioårigt sto som har gjort fina resultat både nationellt och internationellt i Tyskland. Det ska bli jätteroligt att se dem i Falsterbo, säger Bo Jenå.

 

Aktuell ställning FEI Dressage Nations Cup

I de trestjärniga klasserna startar flera välkända ekipage. Här finns till exempel årets världscupfinalist Johanna Due Boje och vårsäsongens raket på världsrankningen Caroline Darcourt. 85-åriga legendaren Ulla Håkanson har fått ett wild card och gör årets första internationella start med Diddy Cool.

CDI3* – svenska ekipage

Caroline Darcourt – Lord Django
Johanna Due Boje – Mazy Klövenhöj
Mads Hendeliowitz – Autograf Q
Stefan Jansson – Zidney
Emma Jönsson – Gerion
Ulla Håkanson – Diddy Cool

De enstjärniga dressyrklasserna är en nyhet i Falsterbo och ger fler ryttare möjlighet att få tävla och kunna ge hästarna erfarenhet av atmosfären på en riktig stortävling. Fem ekipage deltar från Sverige.

CDI1* – svenska ekipage

Charlotte Esping – Boomerang
Linnéa Holmgren – QC Sir Dennis
Sofie Lexner – Kavira
Anita Roslund – Fontanell
Evelina Söderström – Zancas Klint

Anmäl som...