Ett busslast av klubbkompisar gör sig redo att heja fram Österlens Ridklubb när de jagar medalj i finalen av Folksam Elitallsvenska

Med två guld i bagaget är Österlens Ridklubb åter på väg mot Falsterbo Horse Show och SM-final i laghoppning. 8 vassa lag kommer att kämpa om medaljerna i finalen av Folksam Elitallsvenska, tillika lag-SM. Till sitt stöd har de ett busslast av klubbkompisar som på söndag rullar mot Falsterbo Horse Show för att stötta sitt lag mot medalj.

Ingemar Hammarström, född 2003, Vellinge representerar Österlens Ridklubb i finalen av Folksam Elitallsvenska på Falsterbo Horse Show 9 juli. Foto: Privat

 

Lagledarna Kattiz, Gitte och Karina har varit lagledare för klubbens Elitlag sedan 2008.

– Vi är stolta, tacksamma och glada för alla ekipagen som gjort insatser för laget i år. Alla har haft en viktig roll i vägen till finalplatsen. Vi tycker att en av lagets styrkor är att ha lagom distans, även om det är seriöst och allvar så har vi allihop glimten i ögat och har kul. Att ha en stark känsla och önskan om att göra sitt bästa för sin förening och medverka till att vara en engagerad länk i laget, det är ett bra motto. Att rida i Falsterbo är alltid lika spännande och såklart har vi ett busslast med klubbkompisar som kommer och hejar!

De representerar Österlens Ridklubb:

Lagledare
Katarina Jönsson

Gitte Lindskog

Karina Kristensson

Ryttare

Evelin Lavén, född 1999, Ängelholm

– Evelina har många tävlingshästar o driver ridskola tillsammans med mamma Ann. Tävlat upp till 150, placeringar på breeders, Falsterbo, Elmia, Champion of the youngsters med unghästar, berättar lagledarna

– När jag var liten byggde jag upp banor i stallgången med sopkvastar och redskap och hoppade över själv, säger Evelin.

Ingemar Hammarström, född 2003, Vellinge

– Ingamar började rida i tidig ålder och flyttade ner till Skåne från Delsbo tillsammans med familjen. Flera i familjen är aktiva inom ridsporten. Ingemar har många meriter både nationellt och internationellt, förklarar lagledarna.

Linnea Ericsson Carey, född 1979, Svedala

– Linnea har massor av rutin och ett starkt pannben. Hon har en stor portion av spex och humor samtidigt som hon är en krigare på hög nivå. En härlig människa att ha med i laget! Massor av placeringar båda nationellt och internationellt. Har varit och är en viktig ingrediens i Österlens elitlag, berättar lagledarna.

Shane Carey, född 1978, Svedala

– Shane bor tillsammans med sin fru Linnea och har stor rutin och många placeringar med sig i rockärmen. Shane är ankare i vårt lag. En magisk ryttare som bara har det i sig! Är liksom Linnea ett ekipage som tillför stabilitet, fokus och vilja till laget , berättar lagledarna.

Anmäl som...