Storbritannien krossade Sverige i Kaninhoppningen

Falsterbos traditionella kaninhoppningsklass på stora hopparenan var i dag en landskamp mellan Storbritannien och Sverige. I denna kaninhoppningsklass användes bedömning C – det vill säga eventuella rivningar ger 2 straffsekunder. Lagen bestod av två ekipage och det var den sammanlagda tiden som räknades.

Först till start var Sveriges kaninförare Angelica Augustsson, med tävlingens ”wild card” kaninen Grenens Moryo. Angelica Augustsson hade kaniner när hon var liten men har aldrig tävlat i kaninhoppning förut. Ekipaget fick till en imponerande runda med tiden 10,2 sekunder.

Därefter var det Storbritanniens William Funnell som kaninförare till Flamencos Great Champion Golden Jubilee. Även för William Funnell var detta kaninhoppningsdebut, men det var svårt att tro när de väl satte fart över hindren. Klockan stannade på 11,13 sekunder.

Sveriges Linda Heed var med i kaninhoppningen i fjol och med denna erfarenhet var förväntningarna höga när det blev hennes tur. Men kaninen Amores Grand Champion Perspicious var inte alls med på noterna och missförstod Lindas hjälper. Han försökte mest rymma iväg mot publikläktaren. Sekunderna rasade snabbt iväg och ekipaget gick i mål efter drygt 41 sekunder.

Avslutande ekipaget med brittiska kaninföraren Robert Smith och Rappedalens Pistagenöt kunde därför ta hem en enkel promenadseger för Storbritannien. Robert Smith visade fin teknik med kaninen och kan nog ha en lysande framtid även inom denna sportgren.

Vi gratulerar Storbritannien till en välförtjänt seger!

Anmäl som...