Spännande final av Agria Allsvenskan 2014

Till söndagens  final  i Agria Allsvenskan 2014 hade sju lag kvalificerat sig från lördagens semifinal; tre av lagen med fyra fel med sig och fyra felfria lag.

Upplösningen visade sig bli riktigt spännande. Efter grundomgången var det två lag, Loviseholm SRK och Helsingborgs FRK som slutade på noll fel. Därutöver var det två lag, Mantorpsryttarna och Årsta-Runsten som båda hade näst bästa resultat, fem fel. Det blev därmed omhoppning både om bronsmedaljen och om guld och silver.

Omhoppningen om bronset avgjordes först. Mantorpryttarna representerades av  Katrin Norling med Klas af Tollstad som tyvärr blev utesluten efter två olydnader, så Årsta Runstens John Hickey med Fairplay van het Hellehof  kunde lugnt rida hem bronsmedaljen.

I omhoppningen om guldmedaljerna var det Loviseholms Arnold Assarson med hingsten Contant Q som representerade sitt lag och de gjorde en fantastiskt fin runda– snabb och felfri. Pressen var därför stor på Helsingborgs Pernilla Josefsson med Zeta-Jones. De inledde strålande och var felfria fram till sista hindret, där frambommen på oxern föll.

– Som han hoppade, jublade guldhjälten Arnold Assarsson, apropå sin fantastiska häst Contant Q. Jag tror inte det finns någon som inte skulle vilja byta och rida honom.

– Vi kunde inte ha önskat oss något bättre avslut på denna final, konstaterar Jana Wannius, President, Falsterbo Horse Show. Med omhoppningar både om bronset och om guldet.

På presskonferensen kunde Stefan Fuhr, Agria, även avslöja att finalen i Agria Allsvenskan kommer att återkomma vid nästa års Falsterbo Horse Show. Troligen kommer man då även att förlänga serien med semifinaler i samband med nationaldagstävlingarna på Strömsholm

Foto: Alida Säflund

Anmäl som...