Aktuella ryttare för nationshoppningen

Hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand har fem ryttare aktuella för fredagens nationshoppning under Falsterbo Horse Show, men vilka som rider i laget är inte klart ännu.

– Nationshoppningen i Falsterbo är en viktig tävling för oss och de hästar och ryttare som visar bäst form kommer att rida i laget, säger förbundskapten Sylve Söderstrand.

De fem som är aktuella för de fyra platserna i laget är Rolf-Göran Bengtsson med Unita Ask, Peder Fredricson med H&M Sibon,  Niklas Jonsson med Caral, Douglas Lindelöw med Casello och Alexander Zetterman med Cafino.

– Jag kommer att bestämma mig efter sista klassen på torsdag. Ryttare och hästar får några dagar på sig att visa vilken form de är i, säger Sylve Söderstrand.

Tre fjärdedelar av laget, Peder Fredricson,  Niklas Jonsson och Douglas Lindelöw, red i St Gallen för några månader sedan, där svenska laget kom trea.

Henrik von Eckermann kommer tyvärr inte till Falsterbo i år. Henrik von Eckermann ska rida de stora tävlingarna i Aachen, Tyskland, nästa helg med sin topphäst Gotha FRH. Den tyska tävlingen kommer för tätt inpå för att Gotha FRH ska kunna göra bra ifrån sig på båda tävlingarna.

– Henrik arbetar i Tyskland och för hans hästägare är tävlingarna i Aachen viktiga, säger Sylve Söderstrand.

– Det är tråkigt att vi inte får se Henrik i Sverige i veckan, men ibland går inte planeringen ihop.

Nationshoppningen, Furusiyya FEI  Nations Cup™ Jumping rids i två omgångar under fredag eftermiddag i Falsterbo.

CSIO ryttare (observera att dessa kan ändras)

 

Anmäl som...