Sju lag till finalen i AgriaAllsvenskan

AgriaAllsvenskan är tillbaka där den en gång startade på 70-talet i Falsterbo. Sedan i mars har fyrtio lag över hela Sverige kämpat i tre omgångar för att ta sig till Falsterbo, där sveriges elitserie i hoppning – AgriaAllsvenskan – görs upp inför fulla läktare. Tio lag, med deltagare allt i från Piteå Ridklubb i norr till Flyinge Hästsportklubb i söder hade lyckats ta sig till lördagens semifinal.

På spel stod minst fem finalplatser (lag med samma resultat som det femteplacerade är också välkomna till final). Lagen består av fyra ekipage ochbästa tre resultaten i varje lag som räknas.

Inför semifinalens sista omgång var det sex lag som hade minst två felfria rundor och det blev spännande ända till det att sista ryttaren ridit i mål.

Fyra lag slutade på sammanlagt noll fel: Loviseholm Sporthästklubb, Årsta-Runstens Sportryttare, Billdals Ridklubb och Helsingborgs Fältrittklubb. Därutöver var det tre lag som slutade på fyra fel, vilket gav även dem biljetter till söndagens final: Flyinge Hästsportklubb, Föreningen Mantorps Ryttare och Föreningen Skästa Ridcenter.

Citat från presskonferensen efteråt och de felfria lagen:

– Vid bangången tyckte jag att banan såg lätt ut, förklarar Thomas Hammar, lagledare för Helsingborgs FRK. Den tyska banbyggare verkar inte ha koll på hur bra de svenska elitryttarna är.

– Vi satsar mycket för att stärka sammanhållningen i laget, berättar Carina Olofsson, lagledare för Billdals RK. Och vår hejaklack har fått speciella tröjor.

– Vi är den klubb i Sverige som har flest licensierade ryttare, så det har funnits många ryttare att välja mellan till vårt lag, menar Pelle Schild, lagledare i Årsta Runsten SR.

– Resultatet idag säger inte så mycket om hur det kommer att gå i morgon, konstaterar Arnold Assarsson som rider i laget för Loviseholm SHK. Det blir en svårare bana imorgon och sju lag har chansen att vinna.

Finalen av AgriaAllsvenskan rids imorgon kl 11:30, fria läktarplatser, välkomna att heja fram erat favoritlag i Falsterbo!

 

Anmäl som...