Schweizisk lyckovecka i Falsterbo – Martin Fuchs vinner söndagens avslutande Grand Prix

Foto: Orange Studios för Falsterbo Horse Show

Med fulla läktare, strålande sol och nio fantastiska tävlingsdagar i bagaget var det äntligen dags för en av Falsterbo Horse Shows stora höjdpunkter; Longines Falsterbo Grand Prix. Med ett starkt startfält tog 50 ekipage sig an dagens Grand Prix-bana med en hinderhöjd på 1,60 meter. Klassen avgjordes i två omgångar där 13 ekipage gick vidare till en ”winning round”. Lägstanivån var hög och det krävdes att man var både snabb och felfri för att gå vidare.

Efter en mycket snabb andra runda stod till slut schweizaren Martin Fuchs och Conner Jei som segrare med en tid på 45,70 – närmare två sekunder före andraplacerade Willem Greve från Nederländerna, som tillsammans med Highway M TN gick i mål på 47,95 sekunder. Tredjeplatsen gick till italienaren Emanuele Camilli och Odense Odeveld med tiden 48,68 sekunder.

Martin Fuchs berättar efter segern att han är mycket glad över dagens resultat. Ekipaget startade även i nationshoppningen tidigare under veckan där Schweiz stod som segrare, och ryttaren ville se hur hästen presterade under detta format med flera stora klasser nära varandra. Resultatet? Baserat på känsla och placering – mycket nöjd;

– Det var en fantastisk känsla. Jag har inte varit här på länge, men vill komma tillbaka så fort jag får chansen. Det har varit en bra vecka och det var en spännande omhoppning. Min häst hoppar fenomenalt och är extremt försiktig.

Schweizisk dominans veckan igenom
Utöver dagens prestationer har de schweiziska ryttarna fullständigt dominerat under årets Falsterbo Horse Show. Fredagen inleddes med en seger för Martin Fuchs i Stiftelsen Falsterbo Horse Show Prize, följt av Agria Trophy där första- och andraplaceringen gick till Steve Guerdat och Martin Fuchs. Under fredagseftermiddagen gick Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Sweden av stapeln, där Schweiz stod som segrare. Steve Guerdat vann även lördagens Falsterbo Derby presented by Agria, och som tidigare nämnt vann Martin Fuchs söndagens sista klass, Longines Falsterbo Grand Prix.

Fullständigt resultat

Anmäl som...