Sandra Gustafsson vann Sydsvenskan Falsterbo Hunting 2014

Sydsvenskan Falsterbo Hunting, som är en kombination av banhoppning och terräng, tillhör en av höjdpunkterna på Falsterboveckan och läktarna var fulsatta inför onsdagens klass. Fjorton ryttare kom till start, samtliga fälttävlansryttare med undantag av hoppryttaren Jacob Hellström.

Huntingen rids enbart på tid – om ett ekipage river ett hinder på hoppbanan får det fem straffsekunder som läggs på sluttiden. På det stora hela innebar terränghindren inte några större problem, men för de som fick rivningar på banan hade liten chans att ta hem segern.

Sandra Gustafsson med Kaminskij som fick ta emot den blå-gula segerrosetten och 40.000 kronor i prispengar. Och därmed fick hon revansch från förra året då hon inte kom längre än till andra hindret i huntingen.

– Det är jätteroligt att rida i Falsterbo, berättar Sandra Gustafsson. Visst hinner man få ett uns av nervositet när man kommer in på banan och ser alla människor i publiken, men sedan är det bara att fokusera.

Detta var 26-åriga Sandra Gustafssons andra seger i Sydsvenskan Falsterbo Hunting; hon vann faktiskt redan 2011.

Omåttligt populär hos publiken är förra årets segrare Anna Hassö. Hälsningsjublet var öronbedövande när hon och Blue Loop kom in på banan som sista startande. Dessvärre fick Anna två stopp ute i terrängen och valde att utgå.

– Blue Loop trampade av sig en sko mot en träkant och sedan kändes hon lite halt, förklarar Anna Hassö. Jag laddar för fullt inför VM i Normandie och är nu på väg till en träning med Maria Gretzer.

Årets Sydsvenskan Falsterbo Hunting har fått en ny bansträckning från tidigare år. Både Sandra Gustafsson och Anna Hassö upplever att det varit en fördel att banan dragits ut, då det bidrar till ett bättre flyt och rytm i ridningen.

Vi tackar för härlig underhållning och stort grattis till segern!

 

Fullständiga resultat

Anmäl som...