Nellie Berntsson totalsegrare i Mountain Horse Children’s Challenge

Finalen i Mountain Horse Children’s Challenge var uppdelad i två olika omgångar. Den andra och avgörande omgången reds på onsdagen på internationella hoppbanan. Hinderhöjden var 1,25 meter och klassen reds med en grundomgång och en omhoppning för felfria.

Av de tolv ryttarna mellan 12–14 år var det hela sju som var felfria i grundomgången och gick vidare till omhoppning. Här gällde det att hålla nerverna under kontroll och fram till sista ryttaren hade ingen lyckats rida felfritt, men det lyckades Nellie Berntsson med Conte de La Cour med. Som den enda felfria i omhoppningen tog hon hem vinsten. På andra plats med fyra fel och snabbast tid kom Elin Glimberg med Phoenix och på tredjeplats i dag kom Madeleine Young Shing med Albion.

Nellie Berntsson vann även den första omgången i finalen och blev därför klar totalsegrare i finalen.

– Jag var jättenervös innan, erkänner Nellie Berntsson. Men när jag väl kom in på banan lyckades jag skärma av mig och koncentrera mig på uppgiften trots att det var så mycket publik.

I dagens omgång korades även en stilsegrare och stildomare Lasse Parmler valde andraplacerade Madeleine Young Shing.

– Egentligen vill jag radera ordet ”stil” och ersätta det med ”inverkan”, förklarar Lasse Parmler. Det handlar inte om att sitta prydligt, utan om att kunna ge sin häst bästa förutsättningar att lyckas.

– Att få rida i Falsterbo har alltid varit ett mål för mig, förklarar en glad Madeleine Young Shing.

Children’s-klasser har hittills varit sällsynta i Sverige, men har pågått några år internationellt. För många unga ryttare är detta en möjlighet att kunna förbereda sig för så småningom börja tävla som junior och det är ett komplement till ponnyklasser.

Vi gratulerar pristagarna och ser fram emot en fortsättning kommande år av Mountain Horse Children’s Challenge.

 

Anmäl som...