Rekordstort intresse för the Tour of Amateurs

Under Falsterbo Horse Show går klassen Allerto the Tour of Amateurs, där amatörerna får chans att rida i Falsterbo. Kvalificeringarna hålls på samtliga regionala hopptävlingar runtom i landet och de 60 bästa ekipagen får en plats i Falsterbo.

Allerto the Tour of Amateurs är till för alla – utom proffsen. I år är intresset för att delta större än någonsin. Det är 301 ekipage som anmält sig, en ökning  med 11 procent jämfört med 2012. Minst 60 ekipage räknat på den totala poängen går vidare till Falsterbo, där klasserna går på samma tävlingsplats som de stora stjärnorna rider på. Rankinglistan går att följa online och ryttarna registrerar själva sina resultat. Kvalificering kan ske på samtliga regionala- nationella- och elittävlingar i Sverige i 1,20 och 1,25 klasser.
I dagsläget behövs bara 30p för att komma med bland de 60 bästa. Det innebär att t.ex. tre placeringar med två blåa och en grön rosett  i 1.20 hoppning räcker just nu.

Poängen samlas enligt följande:
Blå/gul rosett 18p
Blå rosett 12p
Gul rosett 10p
Röd rosett 8p
Grön rosett 6p
Vit rosett 4p

Dessutom går de tre ekipage som under mars, maj, april och juni månad har högst poäng  direkt vidare till Falsterbo, vilket totalt ger minst 60 amatörer plats att rida i Falsterbo.
– Det är väldigt roligt att intresset är så stort. Vi vill att det ska finnas något för alla här i Falsterbo, säger ”Jana” Wannius, President, Falsterbo Horse Show.

–  Även mot slutet av kvalperioden har ryttarna goda chanser att kvala in. Det ger amatörerna erfarenhet och ny kunskap att få rida på samma tävling som de internationella ryttarna. Det blir för många ett minne för livet, fortsätter Jana

För mer information och frågor:

http://falsterbohorseshow.se//class/allerto-the-tour-of-amateurs

Falsterbo Horse Show
Jan-Olof Wannius, president
wannius@falsterbohorseshow.se
Tel: 0707-83 83 03

Anmäl som...