Patrik Kittel och Scandic vann küren i år igen

I dagens Exquis FEI Grand Prix Kür fick gårdagens GP-segrare tyskan Isabell Werth, med El Santo NRW, stå tillbaka för Sveriges Patrik Kittel, med den röda hingsten Watermill Scandic HBC.

Patrik Kittel red idag sitt nya program med musik av Billy Idol. Han berättar att han länge funderat på att använda Billy Idol-musik, eftersomhan har märkt att den brukar få honom att höja volymen på radion. Dagens ritt gav 79,100 procent. Ändå menar Patrik att Scandic inte riktigt är i OS-form ännu; formkurvan pekar uppåt och planerar att vara på topp i London.

Isabell Werth, slutade på 78,825 procent, så det var jämnt i toppen. Isabell förklarade efteråt att hon tappade fokus i slutet av programmet. Hon gjorde en jämförelse med vad som ofta drabbar hoppryttare – att de slappnar av i slutet av sin runda och därför river sista hindret.

På tredjeplats kom Tinne Vilhelmson-Silfvén, med Favourit; de landade på 73,000 procent. Även Tinne upplevde att hon hade tappat fokus i den avslutande uppridningen.

Förhoppningsvis fungerar tävlingarna i Falsterbo som en optimal uppladdning inför dressyrtävlingarna under OS i London. Vi tackar så hjärtligt för uppvisningarna.

Anmäl som...