Namnkunniga hästprofiler bakom Felicia Grimmenhags nya häst

Felicia Grimmenhag blev inbjuden till Falsterbo Horse Show 2015, för att ha en clinic tillsammans med Anna Hassö. Jana Wannius såg Felicia rida. Efter bara ett kort samtal med henne efteråt, märkte Jana att Felicia var något alldeles extra och lovade hjälpa henne med en häst.

Felicia hade inte en chans när hon som 17-åring blev påkörd av en bil. Hon blev allvarligt skadad och fick amputera båda benen. Men Felicia har en vilja och kämpaglöd som få. Redan efter 10 veckor var hon uppe i sadeln igen.

-Jag pratade lite kort med Felicia efter hennes uppträdande 2015 och märkte snabbt att hon var en makalös, extraordinär tjej. Så jag sa till Felicia att jag skulle försöka hjälpa henne med en ny bra häst, säger Jana Wannius.

Jana samlade ihop en rad hästprofiler som nappade på idén. Förutom Jana själv, fick han med sig Jan Fristedt, Charlotte Haid Bondergaard, Patrik Kittel och Ulrika Hedin.

Men det visade sig inte helt enkelt att hitta en häst och det tog över 1,5 år att hitta den optimala hästen. Så i lördags stod då äntligen den nyinköpta hästen i Felicias stall.

– Allt känns som en saga! Jag trodde knappt på Jana, som jag inte träffat tidigare, när han sa att han ville hjälpa mig skaffa en häst. Jag har bara träffat Jana några gånger sedan dess, men han har hjälpt mig med goda råd. Det känns väldigt tryggt att ha haft honom med på min resa. Jag känner en enorm tacksamhet till Jana och de underbara människor som hjälpt mig och som jag ännu inte känner, säger Felicia.

Hästen heter Tarot E (f-03 e.Rubinrot ue. Allegretto) och är en erfaren häst med många starter i bagaget. Målet är att ekipaget skall kunna tävla dressyr på mästerskapsnivå.

felicia

 

Anmäl som...