Nääs Hästsportförening siktar på medalj i finalen av Folksam Elitallsvenska

Imorgon söndag, 9 juli är det dags för final i Folksam Elitallsvenska, tillika lag-SM i hoppning, på Falsterbo Horse Show. Ett av lagen som just nu gör sig redo är, Nääs Hästsportförening en klubb med lång och framgångsrik historia i lagallsvenskan. Nu hoppas de på medalj i Falsterbo!


Nääs Hästsportförening inledde sin allsvenskan säsong starkt med vinst i första omgången och tog sig sedan till finalplats genom en bra prestation i semifinalen.

– För oss som förening satsar vi mycket på denna tävling. I laget som tagit oss till finalen finns det mycket rutin och erfarenhet blandat med ett gäng satsande unga tjejer, berättar lagledare Sandra Björneland.

När man rider i lag är teamkänslan viktig och därför började man året med en avsutten träff med en professionell Team-builder och har de sedan löpande haft gemensamma träningar och avsuttna teamträffar.

– Som för alla andra som utövar denna sport i Sverige så är det en stor dröm att får rida på den stora Falsterbo banan. Att dessutom få göra det med detta laget som jobbat så hårt tillsammans i med och motgång känns fantastiskt. Våran förhoppning är att kunna maxa vår prestation och samtidigt ”ha lite tur”. Lyckas vi med detta hoppas vi på en medalj runt halsen, sàger Sandra.

De representerar Nääs Hästsportförening den 9 juli

Lagledare
Per-Arne Petersson, 45 år, Stannum (rider även i laget)

Ryttare

Ebba Thalin, 25 år, Värnamo

Rider hästen Ice Lady Gräns 14 år. Senaste tävlingen: 4e plats i 150 i Fjärås v.25. Ridit unghästchampionat i Falsterbo tidigare, även Amatör touren med Ice Lady Gräns 2019, första året Ebba hade henne. Vann allsvenskan lagets interna gokarttävlingen genom att vara den enda som höll sig kvar på banan!

– Jag ser fram emot att få rida med Ice Lady i Falsterbo igen, är en speciell känsla att få göra det, är lika tacksam varje gång!, säger

Ebba Farinder, 20 år, Stannum

Rider hästen Akantus 15 år, egen uppfödning. Tävlat upp till 145, kommit 9a i Young rider SM. Tidigare vunnit inverkans SM, kommit 3a i childrens SM. Lagets största cheerleader.

– Det ska bli jätteroligt att få tävla på Falsterbo då det är min första gång. Sen att få göra det med laget gör det ännu roligare, berättar Ebba.

Per-Arne Petersson, 45 år, Stannum – Lagledare

Rider hästen Copacabana 10 år. Tagit lag SM guld 95 och 97. Lag SM silver 2009 och 2012. Leder laget i framgång och motgång med förutsättningar att han kommer i tid (Tidsoptimist).

Felicia Larsson, 20 år, Varberg

Tävlar på hästen Debbie Harry 9 år. Placeringar upp till 145 tillsammans med Debbie. Lagets ordning och reda, väldigt noga med att allt är förberett och klart

Josephine Olsson, 20 år, Torslanda

Rider hästen All I Got Is U. Tävlat upp till 150 och har bland annat ett YRSM brons på meritlistan. Är det ABBA i högtalarna så dansar hon gärna.

– Det är våran första gång ihop här i Falsterbo och vi ser fram emot att få tävla här tillsammans med vår klubb Nääs.

Anmäl som...