Jens Fredricson vann Falsterbo Grand Prix!

Longines Falsterbo Grand Prix är Falsterboveckans avslutande hoppklass och det är här de stora prispengarna finns att håva in. Och tack vare Jens Fredricson och hans fantastiska Lunatic fick vi ännu en gång lyssna på den svenska nationalsången i Falsterbo

42 ryttare startade och i första hand gällde det att vara felfri eller bland de elva främsta för att säkra en plats till den andra rundan.  Jens Fredricson och hans Lunatic  var snabbast felfri, vilket innebar att han kunde starta sist i andra rundan.

I  andra rundan red Marcus Ehning–Copin van de Broy i ett rasande snabbt tempo och tog ledningen med 49,62.

– Jag såg Marcus ritt, och även om han red väldigt snabbt så tänkte jag att- jag kan rida fortare. Lunatic hoppar inte lika högt som Marcus  häst, och kommer på så vis snabbare förbi hindren, berättar Jens Fredricson.

Jens satsade allt och lyckades plocka bort ett galoppsprång på den sista distansen,  marginalen till Marcus Ehning blev drygt en halv sekund.  Falsterbopubliken ville inte sluta jubla.

– Det här är det största jag någonsin vunnit individuellt, fortsätter Jens Fredricson. Jag har aldrig vunnit så här mycket pengar på en gång tidigare, Lunatics ägare och jag delar lika på pengarna, men Longines-klockan tar jag. Jag vill även tacka Falsterbopubliken för det fantastiska stödet, fortsätter en mycket lycklig Jens Fredriksson.

Vi hoppas förstås på fler fantastiska bedrifter av Jens Fredricson och Lunatic i framtiden, redan om en dryg månad är det Europeiska Mästerskapen.

Fullständig resultatlista hittar du här

Anmäl som...