Henriksdals Carl-Walter Fox snabbast i 7-star finalen – på torsdag tävlar han mot världens bästa ryttare

Första helgen i Falsterbo avslutades med final i Swedish 7-star, presenterad av Alfab. Efter en spännande omhoppning stod Carl-Walter Fox och Eka First Navy Jack tillslut som segrare.

Under våren har ryttare runt om i landet, via olika deltävlingar, samlat poäng och tävlat om en plats till Falsterbo Horse Show. De 15 ekipage med högst antal poäng efter vårens kval red idag final på Falsterbos internationella hopparena Kvällens klass reds över hinderhöjden 1,50 och de fyra främst placerade i klassen gick vidare till CSIO5* med start på torsdag där de bland annat kommer att ställas mot världsettan Henrik von Eckermann (Sverige) och Europamästaren Steve Guerdat (Schweiz) samt fjolårets Grand Prix-segrare Martin Fuchs (Schweiz).

Klassen inleddes med en felfri runda av Antonia Andersson och Bella PS, som fick sällskap i omhoppningen av Linn Widmark med Capitola och Carl-Walter Fox med Eka First Navy Jack.

Efter att Antonia Andersson och Linn Widmark inlett omhoppningen med fel i respektive ritt, krävdes det av Carl-Walter Fox att antingen vara felfri, eller max en rivning och vara snabbast. Dessvärre föll en bom, men Carl Walter Fox var snabbast, och kammade därmed hem prispotten på 100.000 sek.

Förutom de tre ryttarna i omhoppningen gick även Joel Torstensson vidare till de internationella klasserna senare i veckan. Detta efter en runda felfri på hinder, men med två tidsfel, som gjorde honom till den bäst placerade ryttaren med fel i grundomgången.

Anmäl som...