Folkfest för final i Falsterbo

Nedan citeras Jan Olof ”Jana” Wannius om finalen i AgriaAllsvenskan där han i en artikel av Svenska Ridsportförbundet besvarar det öppna brev där de norrländska lagledarna hade synpunkter på valet av finalplats.

”Organisationskommittén för Falsterbo Horse Show välkomnar finalen i AgriaAllsvenskan.

– Självfallet har norrlandsklubbarna rätt i att det är långt för dem till Falsterbo. Men vi ska göra allt för att hästar, ryttare och lagledare ska känna sig välkomna, säger Falsterbo Horse Shows ordförande Jan Olof ”Jana” Wannius.
Han har flera förslag på hur Falsterbo Horse Show ska få norrlänningarna att trivas.

– Alla ryttare och lagledare i AgriaAllsvenskans final får inträdesband för hela veckan inklusive de internationella dagarna, säger Wannius. Alla hästar i AgriaAllsvenskans final kan stallas upp redan två dagar innan tävlingarna sätter igång, från torsdag 3 juli och stå kvar hela veckan. Detta utan någon extra kostnad.
Lagen får också, precis som under ett internationellt mästerskap, komma in på tävlingsbanan och träna och träningshoppa 20 minuter per lag på fredagseftermiddagen, dagen innan första tävlingen.

Det här är första gången som Falsterbo Horse Show arrangerar AgriaAllsvenskans final.

– Vi ser detta som en spännande utmaning. Vår målsättning är att göra det här till något riktigt, riktigt bra för klubbarna, ryttarna och hästägarna, säger ”Jana” Wannius med eftertryck och fortsätter:

–  I allt vi gör satsar vi långsiktigt och det är samma sak med AgriaAllsvenskan – vi är glada att vi får möjlighet att tillsammans med Agria och Ridsportförbundet utveckla den här prestigefyllda, traditionsrika tävlingen.”

Artiklen finns i sin helhet på Svenska Ridsportförbundet samt en artikel hos Tidningen Ridsport 

Anmäl som...