Falsterboveckans första hoppklass avgjord

_DSC7724 (640x425)
Efter månader av förberedelser är äntligen Falsterbo Horse Show igång!  Det blev Arnold Assarsson med Twister del la Pomme (Darco-For Pleasure) som fick äran att rida igenom starten först av alla och på spel i detta kval till de internationella 5-stjärniga hoppklasserna senare i veckan. Hinderhöjdenlåg på 150 cm och reglerna var enkla; för att ta hem segern behövde man vara felfri och ha den snabbaste tiden.

Tolv ekipage stod på startlistan och elva tog sig i mål. Daniel Zetterman med Zhivago (No Limit-Kigali) trillade tyvärr av vid sista hindret och fick lämna banan till fots. Bland sju felfria var det sista ryttaren till start, Emma Kåbring med High Felipe (Feliciano-Cortez), som slog till med blixtsnabba 60,52 sekunder. Segermarginalen till andraplatsens Niclas Arvidsson med Click and Cash 1155 (Cash and Carry-Capitol I) var nästan 2,5 sekunder! På tredjeplats hamnade Irma Karlsson med Wireina (Indoctro-Animo).

I morgon söndag är det dags för det andra kvalet till de internationella hoppklasserna – och förstdå vet vi vilka två ryttare som får chansen att tävla i de femstjärniga tävlingarna senare i veckan.

Resultatlista

Anmäl som...