Malin Baryard-Johnsson och Emma Kåbring till de 5-stjärniga hoppklasserna

Falsterbo bjuder på tropisk värme denna söndag, när de första ekipagen hoppade den första klassen på den internationella hopparenan. Det var även premiär för underlaget,  helt nytt gräs sedan förra året. Klassen var det andra kvalet till de 5-stjärniga hoppklasserna senare i veckan, där två platser stod på spel för de svenska ryttare som inte redan blivit uttagna.

Malin Baryard-Johnsson med sin rutinerade hingst Tornesch 1042, var det enda felfria ekipaget på den krävande banan med en hinderhöjd på 1,50 meter. På andraplats i dagens kval kom Anders Lidbeck med Candescent Kitt, med ett förargligt tidsfel. Som trea slutade segraren i gårdagens kval, Emma Kåbring med High Felipe, med fyra fel på vattenhindret.

Räknar man samman poängen efter båda kvalen, kan man därmed konstatera det blev Malin Baryard-Johnson och Emma Kåbring som knep chansen att tävla i Falsterboveckans prestigefulla internationella hoppklasser. Övriga svenska ryttare som redan blivit uttagna är Rolf-Göran Bengtsson, Jonna Ekberg, Peder Fredricson, Douglas Lindelöw, Johan Lundh, Charlotte Mordasini, Helena Persson, Nicole Persson, Henric von Eckermann, Alexander Zetterman och Royne Zetterman.

Stort grattis och lycka till!

Fullständig resultatlista

Anmäl som...