Falsterbo Horse Show sänds i SVT

Nu står det klart att SVT kommer att sända populära Falsterbo Horse Show i sommar. ”Falsterbo är en av Sveriges två femstjärniga internationella tävlingar, så det känns fantastiskt kull! säger SVT-experten Lotta Björe.

Rolg-göran GP

 

 – Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda Falsterbo Horse Show live till vår publik. Falsterbo är en återkommande sommarhöjdpunkt och i år blir tävlingarna dessutom en perfekt uppladdning inför EM i ridsport från Göteborg, säger Åsa Edlund Jönsson, sportchef på SVT.

 

Sänder drygt tio timmar

SVT kommer att sända drygt tio timmar från Falsterbo med hela världseliten på plats. 

De slutgiltiga svenska EM-trupperna i dressyr och hoppning spikas först efter Falsterbo, som är Sveriges enda femstjärna internationella utomhustävling. Och med EM-platser på spel och stundande mästerskap bara några veckor bort, är det upplagt för nervkittlande tävlingar.

– Det känns väldigt spännande att SVT sänder Falsterbo i år med tanke på EM. Det blir ju ett sista genrep och en sista chans att rida ihop lagen inför EM. Startfältet lär bli av högsta klass, säger Björe.   

– Det skall bli spännande att återuppta samarbetet med SVT. Årets Falsterbo Horse Show, 8-16 juli, kommer att hålla absolut världsklass, med våra svenska stjärnor Peder Fredricson, Rolf Göran Bengtsson, Tinne Wilhelmsson och Patrik Kittel in spetsen som försvarar svenska färgerna mot utländska toppryttare från hela världen, säger Jana Wannius

Riktiga kraftprov

SVT sänder både dressyren och hoppningens lagtävling Nations Cup. Dessutom direktsänds Falsterbo Grand Prix, den femstjärniga internationella storklassen som ifjol vanns av Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask.

Den 15 juli visar vi även Falsterbo Derby, ett riktigt kraftprov för både häst och ryttare där några av hindren består av s.k. naturhinder.

 

Så sänds Falsterbo Horse Show:

 

Fredag 14 juli
14.15-16.00/16.30-18.00 Nations Cup, hoppning del 1 och 2
Lördag 15 juli
15.30-17.00 Falsterbo Derby
Söndag 16 juli
10.00-11.30 Nations Cup Dressyr
12.00-13.30 Nations Cup Grand Prix Kür
14.00-16.30 Falsterbo Grand Prix Final
Med reservation för ev ändringar.

Anmäl som...