Falsterbo Horse Show investerar på Internationella Dressyrarenan

2019 anlades en ny fibersandbana på Falsterbo Horse Show för att optimera framridningsmöjligheterna till tävlingsklasserna på Falsterbobanan. Resultatet blev mycket uppskattat och i år investerades ytterligare i nytt ridunderlag inför kommande evenemang. Den här gången på den internationella Dressyrarenan.

Jana Wannius, ordförande Falsterbo Horse Show berättar mer;

– 2019 års investering till den nya träningsbanan blev ett riktigt lyft för framförallt unghästklasserna på Falsterbobanan. Vi har en av världens bästa gräsbanor inne på Hopparenan. Att vi nu får ett ridunderlag i absolut världsklass även på Dressyrarenan känns fantastiskt. Den här satsningen överensstämmer med Falsterbos ledord – Tradition och Förnyelse.

För att säkerställa bästa möjliga slutresultat har Falsterbo Horse Show åter tagit hjälp av Lars Roepstorff, professor i biomekanik vid Sveriges Lantbruks Universitet (SLU). Lars har sedan start varit med i planeringen av sammansättningen av underlaget och kommer under våren besöka anläggningen för att göra mätningar med den mekaniska hoven.Lars berättar;

– Den nya banan kommer att konstrueras på samma sätt som träningsbanan från 2019. Den banan visade mycket goda kvaliteter när den testades. Jag bedömer därför att årets bana har alla förutsättningar att bli precis lika bra och kommer att kunna uppfylla högt ställda krav från alla inblandade.

På Internationella Dressyrarenan arrangeras både dressyr- och hoppklasser, från 5* FEI Nations Cup i dressyr till Tour of Amateurs i dressyr & hoppning. Tävlingsledare för Dressyren i Falsterbo är Emelie Brolin, som är mycket positiv till det nya underlaget.

– Vi är så glada över den här investeringen som kommer göra förutsättningarna optimala för hästar och ryttare i Falsterbo. Det nya underlaget kommer att, om möjligt, göra Falsterbo Horse Show ännu mer attraktivt internationellt och nationellt.

Biljetter till årets tävlingar: https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=falsterbo+horse+show

Frågor
Josephine Sjölin, Junior Sport Manager/ josephine@falsterbohorseshow.com
Lars Roepstorff, Professor i biomekanik/ Lars.Roepstorff@slu.se

Om Falsterbo Horse Show
Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2020 hålls tävlingarna 4-12 juli. Falsterbo Horse Show innebär inte bara internationell toppsport där svenska och internationella toppryttare tävlar i både hoppning och dressyr, utan är även en totalupplevelse med spänning, show, fest och trevliga människor. De senaste åren har evenemanget haft över 60 000 besökare årligen. TV- sändningar från tävlingarna visades i hela 71 länder. Totalt delades det ut prispengar för 8,5 miljoner kronor. Läs mer om Falsterbo Horse show på www.falsterbohorseshow.com.

Anmäl som...