Antonia Pettersson Häggström segrade i Moutain Horse Ponny Grand Prix

Finalen i Mountain Horse Ponny Grand Prix blev en spännande fight. Till start kom fjorton ekipage – tio svenska, två danska och två norska. Efter grundomgången var det sex ryttare som lyckats nolla och därmed ta sig vidare till omhoppning där Antonia Pettersson Häggström segrade med Shu B Dee

I omhoppningen gick det undan, men det var bara två ryttare som klarade av att rida både snabbt och felfritt. Antonia Pettersson Häggström, Mölndals RK, med Shu B Dee startade sist i omhoppningen och visste vad som gällde för att komma förbi ledande Phillip Carey, Skurups Country Club, med Salome. Och hennes satsning höll. Bommarna låg kvar och hennes tid var nästan en sekund snabbare.

– Omhoppningen var den bästa rundan jag gjort här, berättar Antonia Pettersson Häggström. Shu B Dee gillar verkligen att få galoppera på och min plan var att spara in ett galoppsprång mellan varje hinder.

Antonia Pettersson Häggström kommer att rida ponny-EM senare i sommar och hon tror att Sveriges lag har goda medaljchanser. Själv hoppas hon kunna ta en placering individuellt.

– Det är tufft att rida EM. Man rider två runder varje dag och det tar väldigt mycket på ponnyns krafter.

Vi önskar Antonia Pettersson Häggström och övriga ponnylandslaget lyckat till i EM!

Fullständiga resultat här

Anmäl som...