Ida Johansson vann finalen i amatörtouren

Äntligen blev det dags att rida final för de tjugo ryttarna som efter vårens kvaltävlingar och två semifinaler tidigare i Falsterboveckan lyckats ta sig hela vägen i Allerto the Tour of Amateurs. 

Finalen reds som en 1.25-hoppning på den internationella hopparenan, med fullsatta publikläktare och storbildsskärmar – en upplevelse i sig.

I grundomgången var det sju ekipage som var felfria och gick vidare till omhoppning. I omhoppningen var det bara tre som nollade och snabbast var Ida Johansson, Skogslottens RF, med sitt fina sto Lisa Miskowsky.

Ida Johansson tränar för den rutinerade hoppryttaren Svante Johansson och Allerto the Tour of Amateurs har varit årets stora mål.

– Banan var väldigt bra och passade min häst alldeles utmärkt, berättar en lycklig Ida Johansson. Hon fick verkligen möjlighet att galoppera på. Detta är det största jag har gjort hittills, så nu får jag sätta upp nya mål.

På andra plats kom Emma Swerre, Malmö Civila RF, med Kataleis Livingstone och tredjepriset hamnade hos Samantha Praznik, Västerviksortens RF, med Expectation.

Hela resultatlistan hittar du här: http://www.longinestiming.com/File/Download?id=00020701010F0302FFFFFFFFFFFFFF02

Anmäl som...