Anna Hassö tog hem segern i Falsterbo Hunting

Sydsvenskan Falsterbo Hunting är den absolut mest konditionskrävande klassen under Falsterboveckan – där hoppning på internationella hopparenan kombineras med en terrängbana på 1,5 km runt tävlingsområdet. I årets hunting var det bara aktiva fälttävlansryttare som ställde upp. Anna Hassö-Blue Loop tog hem segern.

Femton ryttare kom till start och tolv tog sig igenom hela banan. Det gällde att ta sig runt så snabbt som möjligt och att inte riva några hinder inne på hopparenan – rivningar kostade nämligen 4 sekunders tidstillägg. Rutinerade Anna Hassö har varit med på Falsterbo Hunting ända sedan starten och i år blev det äntligen hon som kunde kamma hem segern, med sitt egenuppfödda sto Blue Loop. Anna startade tidigt i klassen, hon var felfri på hinder och hade en bra tid, i slutändan fanns det ingen som kunde komma ikapp.

– Med en snabb häst så var det enda jag koncentrerade mig på att inte få några rivningar, förklarade Anna Hassö sitt framgångsrecept. Får jag möjlighet att rida fälttävlans-EM i Malmö senare i sommar så blir det med min bästa fälttävlanshäst Clover.

Louise Svensson Jähde lade beslag på andraplatsen med Utah Sun – en revansch från fjolårets hunting där Louise ramlade av utanför arenan och inte ens kom i mål.

Therese Viklund med Edda JM var den enda förutom Anna Hassö som var helt felfri på hinder och detta gjorde att hon lyckades knipa tredjeplatsen.

Sara Algotsson Ostholt var den mest namnkunniga i startfältet – men hennes tid med Maria Gretzers häst Matilda räckte idag bara till en tiondeplats.

– Jag har inte ridit Matilda så mycket och kommunikationen fungerade inte hela tiden, förklarade Sara Algotsson Ostholt. Normalt tävlas hon ju av min man Frank. Fast det var väldigt roligt att få rida inför Falsterbos entusiastiska publik.

 

Fullständigt resultat finns här

Anmäl som...