Amerikanarna kommer till Falsterbo

En av de åtta omgångarna av Furusiyya FEI Nations Cup™ som rids i den högsta divisionen i Europa går i Falsterbo och ett lag från USA kommer och tävlar.

Fredagen 11 juli rids Furusiyya Nations Cup™ i Falsterbo. Nations Cup är den mest prestigefyllda lagtävlingen där världens bästa ryttare och hästar tävlar för sin nation i lag om 4 ryttare. Förra året vann Tyskland i Falsterbo och året innan vann Sverige. I år kommer USA och utmanar.

– Fantastiskt roligt att USA vill gästa oss med fullt lag. Med tanke på hur bra förutsättningar för tävlingar de har i USA, så känns det roligt att de väljer att komma till Falsterbo. Ryttarna får ökad konkurrens och publiken får se mer bra sport, säger ”Jana” Wannius, President Falsterbo Horse Show

–Det Amerikanska Hopplaget är glada att få återvända till Falsterbo Horse Show 2014  och är extremt tacksamma för inbjudan. Falsterbo är en av Europas främsta Nations Cup arrangörer och som en del av Furusiyya Nations Cup™, europeiska division-1 serien kommer det låta våra amerikanska hoppryttare, både etablerade och framtida mästerskapsryttare att tävla mot några av världens bästa ryttare och hästar.  Vi är mycket glada över  att kunna tävla i Sverige igen och ser fram emot tävligar på toppnivå samt  Falsterbos  härliga publik, atmosfär och naturligtvis kaninhoppningen!, Säger Lizzy Chesson, Managing Director för Hoppning, United States Equestrian Federation.

Anmäl som...