Unghästar klara för final vid Folksam Open

Andra dagens tävlingar fortsatte i samma stil som den första, nämligen med Folksam Open och unghästklasser! Samtliga ekipage fortsatte till denna omgång, medan endast de som varit felfria i båda omgångarna går vidare till onsdagens spännande final.

 

Folksam Open för 5-åringar resulterade i att 19 ekipage är klara inför finalen. Bland de som briljerade står Sofia Farman Zetterman i spetsen, eftersom hon tog samtliga tre hästar utan fel genom omgång 1 och omgång 2.

 

Under Folksam Open för 6-åringar var det istället 24 ekipage som gick vidare efter att ha fått 0 fel även denna omgång. Stephanie Holmén och Jörgen Larsson var felfria med sina vardera två starter. Även Pontus Berndtsson tog två av sina fyra hästar runt banan, och står även han klar inför finalen.

 

En vinst eller ens placering vid finalen för vardera årskull i Folksam Open är en bedrift, och det är inte sällan det är just dessa unghästar man ser några år senare på den internationella hoppbanan. Det är således ingen underdrift att kalla vinnarna för framtidens stjärnor.

Anmäl som...