Ungdomarnas första dag i Falsterbo

Under tisdagen var det dags för hoppningens ungdomar att inta Falsterbo Horse Shows banor. Tre klasser reds i kategorierna juniorer och unga ryttare, Children och ponny. Så här gick det:

Theault Ungdoms Grand Prix – juniorer och unga ryttare

Internationella Hoppbanan inleddes dagen med kval till Theault Ungdoms Grand Prix för juniorer och unga ryttare. Först ut var 13 stycken junior ekipage som tog sig an en bana på 1.35 m. Därefter var det dags för nio stycken unga ryttare att inta banan, som gick över 1.40 hinder.

12 ekipage tog sig runt banan felfritt, men snabbast av alla var Moa Behrens med Caliban H. Finalen går i 1.40 för juniorer samt 1.45 för unga ryttarna, och ekipagen startar i omvänd ordning baserat på resultatet i dagens kval.

Resultat Theault Ungdoms Grand Prix:

  1. Moa Behrens – Caliban H (0+0 61.17)
  2. Beata Hermelin – Happiness DK Z (0+0 62.19)
  3. Red Morgan – Golia (0+0 62.70)

Maya Delorez Childrens Challenge

Genom Maya Delorez Childrens Challenge välkomnas ungdomar födda mellan 2010-2012 och som tävlar storhäst till Falsterbo Horse Show. Dagens klass, som reds på Falsterbobanan, var en 1.20 m hoppning som bedömdes utifrån inverkan. Med en felfri ritt och inverkanspoäng på 53.5 vann Jonathan Hansson och Heart L (SWB) från Österlens Ridklubb dagens klass.

På torsdag är det dags för ekipagen att inta den Internationella Hopparenan. Finalen rids även den över en hinderhöjd på 1.20 m. Startordningen i finalen blir omvänd baserad på resultatet i dagens klass, vilket innebär att Jonathan Hansson går ut sist i finalen. Det ekipage som vinner totalen i Maya Delorez Childrens Challenge är de som har bästa sammanlagda resultat efter båda omgångarna.

Resultat Maya Delorez Childrens Challenge omg. 1

  1. Jonathan Hansson – Heart L (SWB) (53.5 p)
  2. Mirah Lundqvist – Corinne NG (51.0 p)
  3. Åke Edh – Shadow (50.8 p)

 

NAF Five Star Magic Pony Grand Prix kvalet

Måndagens sista hoppklass var ett kval för NAF Five Star Magic Pony Grand Prix, som
gick på Falsterbobanan. 11 ekipage kom till start i klassen som gick i hinderhöjden MSVB+5, varav tre ekipage kom runt banan utan fel. Med en felfri ritt och tiden 76.04 var Caroline Ankarcrona med Meweis af Toftagården bäst idag och vann därmed klassen.

Finalen i NAF Five Star Magic Pony Grand Prix går på internationella hoppbanan onsdag morgon, där startordningen är i omvänd resultatordning från dagens kval. Detta gör att Caroline Ankarcrona går ut sist i morgondagens final.

NAF Five Star Magic Pony Grand Prix

  1. Caroline Ankarcrona – Meweis af Toftagården (0, 76.04)
  2. Mathilda Hansson – Helga TH.O (0, 70.97)
  3. Noomi Skobe Rosén – Gorm (SWB) (0, 87.01)

Anmäl som...