Tyskland vinnare av Nationshoppningen

 

Tyskland vann nationshoppningen i år igen

Furusiyya FEI Nations Cup™ är en av Falsterboveckans stor höjdpunkter och i år blev det ruggigt spännande, ända tills sista ryttare gått i mål.

Efter första rundan var det Sverige i delad ledning med Nederländerna efter att Douglas Lindelöw, Alexander Zetterman och Peder Fredricson hade ridit felfritt. Tätt efter låg USA och Spanien med 1 tidsfel vardera och sedan Tyskland med 2 tidsfel.

I andra rundan hade hindren höjts och pressen på både häst och ryttare ökade. Tyskland fick ytterligare 5 fel, medan övriga lag fick 8 fel eller mer. Med 7 fel totalt blev det därmed Tyskland som tog hem segern, precis som förra året. Sverige kom tvåa på 8 fel och USA och Spanien delad trea med 9 fel. Otroligt jämnt!

I det tyska laget fick vi bland annat se Meredith Michaels-Beerbaum med Fibonacci 17. Tyckte du att han såg bekant ut, så kan det bero på att han tidigare hette Fendi och reds framgångsrikt av Lisen Bratt Fredricson.

– Fibonacci blir behandlad som en rockstjärna här i Falsterbo, berättar Meredith Michaels-Beerbaum. Jag är nöjd över att ha honom i stallet, han har en otrolig hoppkapacitet och vi har kommit varandra nära förvånansvärt snabbt. Jag tror vi har en lovande framtid tillsammans.

Rolf-Göran Bengtsson red sin Unita Ask i nationshoppningen och hon är fortfarande väldigt orutinerad. I första rundan blev hon spänd och det gav två rivningar (som Sverige kunde räkna bort för övriga lagryttare var felfria). Men i andra rundan visade hon stort självförtroende och tog sig smidigt runt felfritt.

I det svenska laget deltog Douglas Lindelöw–Casello; Alexander Zetterman–Cafino; Rolf-Göran Bengtsson–Unita Ask och Peder Fredricson–H&M Sibon.

 

Fullständiga resultat i dagens Furusiyya FEI Nations Cup™

Anmäl som...