Tyskland vinnare av Nations Cup i Falsterbo

Omgången av Furusiyya FEI Nations Cup presented by Longines reds idag på Falsterbo Horse Show, Tyskland inledde starkt med ledning i första omgången vilket de kunde behålla även i den andra omgången.  Det svenska laget låg på andra plats efter första omgången och slutade på en delad tredjeplats med Holland.

Furusiyya FEI Nations Cup är en av Falsterbo Horse Shows absoluta höjdpunkter. FEI Nations Cup™  är en av världens äldsta lagtävlingar och i år är det 37 nationer som deltar och försöker ta sig till final.

På fredags eftermiddagen var det nio deltagande lag i FEI Nations Cup™ presented by Longines:  Schweiz, Frankrike,Holland, Tyskland, Spanien, Ukraina, Sverige, Italien och Danmark.

Efter första rundan tog Tyskland ledningen med 0 fel, före Italien, Sverige och Ukraina med 4 fel vardera. Danmark drog på sig 25 fel och fick därmed inte fortsätta till runda 2.

I andra rundan Fortsatte Tyskland att leverera och slutade på 4 fel totalt. På andra plats kom Italien med 12 fel total och Sverige och Holland hamnade på en delad tredjeplats med 16 fel totalt.

I det svenska laget deltog Jens Fredricson–Lunatic, Malin Baryard-Johnsson–Baltimore 1178, Emma Emanuelsson–Titan och Rolf-Göran Bengtsson–Casall Ask.

Efter denna 6:e omgång i Furusiyya FEI Nations Cup befäste Schweiz sin totala ledning i serien medan Holland gick upp till en andraplats. Tyskland klättrade i och med vinsten upp till en fjärdeplats.

För fullständig resultat i dagens Furusiyya FEI Nations Cup se här

Anmäl som...