Tilde och Elise vinnare i andra upplagan av Falsterbo Pony Equitation

Under fredagsmorgonen avgjordes finalen i Falsterbo Pony Equitation. Tävlingen är öppen för B- och C-ponnyer och går över en hinderhöjd på 80 cm respektive 90 cm. Unikt för Falsterbo Pony Equitation är att ekipagen bedöms i inverkan, och extra moment som travbommar och övergångar ingår i banan. Detta med intentionen att främja god ridning, säkerhetstänk och ett gott horsemanship. 

Sylve Söderstrand och Ulrika Hedin bedömde ekipagens ritter, och duon var imponerade över ungdomarnas fina rundor. Kommentarer som “härlig rytm”, “bra blick” och “fin sits” återkom nästintill på varje ryttare. 

På B-ponnyer vann Tilde Ramö med Ding Ding Danger, från Föreningen Mantorpsryttarna. Ekipaget samlade på sig 28.5 poäng med motivering som bland annat mjuk och följsam runda, använder en lätt sits och har mjuka, stadiga händer.

Elise Palm och Munsboro Sansa från Wetterbygdens Hästsportklubb tog förstaplatsen för C-ponnyer. Ekipaget samlade ihop 26.5 poäng, och domarna hade bara superlativ att säga om rundan.  “En föredömlig runda, bra kontakt med ponnyn, fina övergångar, och bra sits” är del av den feedback Elsie Palm fick efter sin ritt.

Anmäl som...