Storsatsning ska få dressyren att växa i Falsterbo

I en treårsplan för dressyren gör Falsterbo Horse Show en storsatsning för att etablera tävlingen som en internationell stortävling av samma kaliber som hoppningen. Axel Johnson Group är med som sponsor för Nations Cup-tävlingen för andra året i rad.

– Intresset för dressyrsporten bara växer, både i Sverige och utomlands och jag vill bidra till att skapa ett evenemang i världsklass för dressyrentusiaster, säger Antonia Ax:son Johnson, styrelseledamot och huvudägare i Axel Johnson.

Falsterbo Horse Show är sedan flera decennier en etablerad stortävling i hoppning och har inga problem att locka till sig världsstjärnor från hela världen. Nu gör man en storsatsning på dressyren över tre år, för att verkligen etablera sig som ett utomhusevenemang av världsklass, som ska locka även de riktigt stora världsnamnen till Falsterbo.

– Vi har haft dressyr och hoppning parallellt under många år och det tror jag är väldigt bra för sporten. Det finns ett stort intresse för båda grenarna och vi har mycket tillrest publik där vi kan erbjuda något för alla, säger Jana Wannius, ordförande för Falsterbo Horse Show.

Han fortsätter:

– Vi startade en satsning på dressyren förra året och nu har vi en plan över tre år där vi investerar totalt fyra miljoner kronor i dressyrarenan. Det blir nya möteslokaler, ny läktare, bättre underlag och förbättringar för ryttarna. Målet är att dressyren ska få en lika framträdande plats som hoppningen i Falsterbo och vi är väldigt glada över att Axel Johnson Group är med oss i den satsningen.

Svensk dressyr har haft en näst intill lavinartad utveckling de senaste åren med en stadig återväxt av Grand Prix-ekipage, som också håller internationell klass.

– Vi ser en fantastisk utveckling, både på häst- och ryttarsidan med många unga talanger som kommer starkt. I år är det till exempel 54 anmälda ekipage i vår andra satsning, Lövsta Future Challenge. Det är rekord, och kvaliteten är hög. Vi ser också att de ekipagen som varit med tidigare år lyckas, både nationellt och internationellt. Förra året såg vi till exempel Emilie Nyreröd vinna Grand Prix Specialen i Falsterbo, hon segrade i Lövsta Future Challenge 2012, säger Antonia Ax:son Johnson, sponsor även bakom Lövsta Future Challenge.

Hon fortsätter:

 

– Samtidigt växer sporten även utomlands, både i Europa och inte minst i USA och vi vill vara med och ge dressyren de bästa förutsättningarna att utvecklas, både sportsligt och publikt. Falsterbo är den perfekta platsen för det.

Axel Johnson Group sponsrar Nations Cup-tävlingarna för andra året, där en Grand Prix, Grand Prix Special och en Grand Prix Kür ingår. Nations Cup går den sista helgen av meetinget och lag från Sverige, Danmark, Sverige, Holland, Tyskland, USA och England är inbjudna.

– Testserien är slut och i år är det ”på riktigt”. Vi är en av fyra femstjärniga tävlingarna som ingår och vi delar ut totalt 124 000 Euro i prispengar i Nations Cup, säger Johan Lenz, dressage manager i Falsterbo.

Tinne VS (6)

För mer information, kontakta: Emma Rost, kommunikationsansvarig sponsring Axel Johnson Group

e-post: emma.rost@lovstastuteri.com,

tel: 0707-29 84 40

 

eller: Johan Lenz, Dressage Manager

e-post: dressage@falsterbohorseshow.com,

tel: 0705-58 43 50

Anmäl som...