Startordningen klar för finalen av Folksam Elitallsvenska

På söndag avgörs finalen i Folksam Elitallsvenska, tillika lag SM i hoppning, på Falsterbo Horse Show. Första omgången går söndag förmiddag 11.15 på Falsterbobanan. Klockan 15.00 börjar andra omgången på den stora hopparenan.Under lördagskvällen avgjordes startordningen för morgondagens Omgång 1 genom lottning under lagmingel på Falsterbo Horse Shows område.

Det är Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam som står bakom Elitallsvenskan som också är Lag-SM i hoppning.

– Folksam har ett stort engagemang i svensk ridsport sedan flera år tillbaka både som Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor och som stolt sponsor till Folksam Elit och Ponnyallsvenska,
 säger Lars-Inge Svensson, Sponsoransvarig på Folksam.

– Att rida och tävla i lag är något speciellt och i år ser vi extra mycket fram emot en spännande final med fullsatta läktare på Falsterbobanan,
 säger Lars-Inge Svensson.

Startordning omgång 1 Folksam Elitallsvenska, final:

1-Piteå Ridklubb
2-Malmö Civila Ryttarförening
3-Jump Club
4-Södertälje Ridklubb
5-Åby Ridklubb
6-IM Sportriders
7-Loviseholms Sporthästklubb
8-Harplinge Ridklubb


Intervjuer med respektive lagledare publiceras löpande på Falsterbo Horse Shows nyhetssida. 

Så går finalen av Folksam Elitallsvenska till

Omgången 1 och 2 rids enligt bestämmelserna för den högre höjden, men med lägre hinderhöjd för ett ekipage. Alla lag från omgång 1 går till omgång 2.

Omvänd startordning i omgång 2, efter resultatet i omgång 1. Lagen tar med sig felen från omgång 1. Om lagen har samma antal fel efter omgång 1, behåller de startordningen från första omgången.

Fyra ryttare per lag får rida i varje omgång, de tre bästa resultaten räknas. Laguppställning får ändras inför andra omgången, även startordningen kan ändras. Endast de fem hästar och fem ryttare som anmälts till finalen anmälda kan starta i omgångarna.

Har två eller flera lag efter finalen lika minsta antal felpoäng sker omhoppning/ar om medaljerna. Guldomhoppning sist.

I en eventuell omhoppning rider en valfri ryttare per lag, som ridit finalomgång 1 och/eller 2, på den högre höjden. Bedömningsmetod i omhoppningen A:0, det vill säga tidshoppning.

Lag med lika antal fel efter båda omgångarna som inte deltagit i omhoppning skiljs åt genom tiderna i andra omgången. Den sammanlagda tiden för de tre bästa ryttarna i laget räknas ihop.

 

Anmäl som...