Starkaste startfältet i SM på länge

Det var ingen tvekan om att det rådde stark konkurrens under gårdagens senior SM när den ena efter den andra starten gick in för att hyvla av hundradelar i hopp om att nå förstaplatsen. Det var en glad Fredrik Jönsson som till sist lyckades få bäst tid och därmed ligger bäst till inför dagens andra omgång.

Klassens vinnare Fredrik Jönsson var nöjd med rundan, och påpekade att banan passade väl till hans häst Cold Play. Han hade dessutom kikat på Douglas Lindelöw som red innan honom och därefter valt att ta lite snävare svängar. Tur var det! Han uttryckte även glädje för att vara på plats i Falsterbo med tanke på de bra faciliteter och tävlingar som bjuds på, även om han saknas den vanliga folkfesten.

Fotograf: Linnea Lindahl

Även Rolf-Göran Bengtsson var nöjd med dagens tävlingar där han fick en fjärdeplats med sin ena häst. RGB som han ibland kallas red sitt SM senast 1996 och hamnade då på en andraplats totalt. Han bor numera i Tyskland och är hemma bara för mästerskapet.

Fotograf: Linnea Lindahl

Sist, och även yngst, är Clara Hermelin som vann SM i inverkansridning för children. Children innebär att ungdomar mellan 12 – 14 år rider klassen till häst och inte ponny, som är desto vanligare för unga ryttare. Dagens resultat beskrev Clara som ”ganska bra” – detta trots att hon inte bara vann children utan dessutom gårdagens omgång för inverkansridning på c-ponny. Nu får vi se hur hennes SM resa fortsätter under resterande dagar!

Resultat för första omgången, senior SM finns här, och children här

Anmäl som...