SM veckan med Folksam Open är i full gång

Under söndagen invigdes årets version av Falsterbo Horse Show utan publik men med sikte på att lyfta svensk ridsport. Totalt kommer närmare 350 ryttare att komma till start i årets Covid-19 anpassade evenemang. Tävlingarna inleddes med klasser för framtidens topphästar. (Använd denna som sammanfattning i MyNewsDesk)

 

Inledningstalet för Falsterbo Horse Show 2020 hölls, liksom alla andra år, av Jana Wannius, ”Mister Falsterbo Horse Show”. Den stora skillnaden från tidigare år var att läktarna ekade tomma och endast ryttare och medföljare närvarade. Tävlingarna inleddes sedan med Folksam Open för 5-åriga hopphästar.

 

På grund av bristen på tävlingar under 2020 har kvalgränserna sänkts för de unga hästarna – istället för felfria rundor över 1,20 banor så var två felfria rundor i 1,10 klasser nog för att femåringarna skulle få komma till start.  Även första omgången för femåringarna gick över 110 höjd och 55 av 110 ekipage nådde mållinjen utan fel.

 

Bland de felfria fanns bland andra Amanda Ericsson från Vellinge Hästsportförening som satte två ”nollor”. En annan ryttare som höll hårt i 0 fel var Linnea Ericsson-Carey som red den ena efter den andra av hennes tre starter i mål utan varken tidsfel eller fallande bommar.

 

Även för sexåringarna har kvalgränsen sänkts 2020, två felfria resultat i 1.20 klass var gränsen för att vara på plats under veckan. I denna klass var det 36 av 90 ekipage som tog sig runt banan med 0 fel. Bland de felfria fanns Andre Brandt som gick felfritt med tre av sina fyra starter, en repris från femårsklassen där han hade samma resultat med sina fyra starter. Stephanie Holmen hade blandade resultat efter två felfria ritter av fyra, medan hennes syster Nicole Holmen gick felfritt med hästen Jabalio H.

 

För att kvala till final krävs ytterligare en felfri runda av ekipagen. Kravet är två felfria rundor på Falsterbobanan för de som vill rida final på Internationella hopparenan.

 

Fullständiga resultat för 5 år hittar ni här och för 6-år här.

 

Finalen går på onsdag.

 

Anmäl som...