Skästa RC tog hem guldet i AgriaAllsvenskan

_DSC9544Under söndagen var det dags för omgång 2 i finalen i AgriaAllsvenskan Elit, Lag-SM 2015. Nytt för i är att alla lagen rider båda omgångarna i finalen.

Det var fem lag som startade med 0 fel i bagaget från gårdagen.  Av dessa var det bara Skästa RC utanför Västerås, som hade tre felfria rundor båda dagarna och därmed kunde ta hem guldmedaljerna och 100.000 kronor i prispengar till klubben.

– Det är bara att vara felfri, förklarade lagledare Mia Pettersson. Var och en i laget måste koncentrera sig på sin uppgift och göra sin egen ritt.

Pressen var dock stor på Sandra Olsson som gick ut sist av alla i omgången och hon var väl medveten om vilken betydelse hennes ritt hade.

– Jag var jättenervös, menade Sandra, och det har jag varit sedan jag fick veta att jag skulle får vara med här i finalen.

– Skästa RC är en liten klubb med omkringh sjuttio medlemmar, berättade Louise Haaga. Vår styrka är att vi står för ett bra prestationsklimat; hos oss ska man våga både att lyckas och misslyckas. Jag vill också tacka alla som bidragit till segern – andra ryttare som varit med i kvalomgångarna och vår stora hejaklack som kommit med hit.

Övriga ryttare i laget var junioren Isabell Eklöf och Emma Kåbring. Emma som även kvalat in till de internationella hoppklasserna senare i veckan.

Två klubbar – Loviseholm SHK, förra årets vinnare och Södertälje RK – hamnade på 4 fel totalt efter två omgångar och det blev omhoppning om silver- och bronsmedaljerna. Rutinerade Arnold Assarsson gjorde en ursnabb felfri omhoppningsrunda för Loviseholm SHK. Amanda Gullström, Södertälje RK, fick en rivning och 4 fel. Loviseholm vann silver och bronsmedaljen gick till Södertälje.

– Lag-SM är en viktig tävling för yngre ryttare och det är ju de unga som är ridsportens framtid, menade förbundskapten Sylve Söderstrand. Det är exakt samma nervositet i nationshoppningarna och lagtävlingar ger därför jättebra träning.

 

SKÄSTA RC

Louise Haaga, Quality
Isabell Eklöf, Wizard V
Emma Kåbring, Wasabi HHZ
Sandra Olsson, Zapporo
Lagledare: Mia Pettersson

 

Fullständig resultatlista

Anmäl som...