Schweiz på toppen av podiet efter en spännande uppgörelse av Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Sweden.

Foto: Orange Studios för Falsterbo Horse Show

Fredagen på Falsterbo Horse Shows Internationella hopparena avslutades med Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Sweden. Åtta länder gjorde upp och när alla lag hoppat två omgångar landade Schweiz på fyra fel vilket räckte till seger. På andra plats kom Storbritannien med åtta fel tack vare Harry Charles snabba hoppning. På tredje plats USA, även de med åtta fel men med en långsammare tid. 

– Det är en fantastisk känsla att vinna framför den här publiken. Jag kämpade verkligen för det och är superglad, sa Martin Fuchs till SVT som var sist ut och säkrade vinsten för Schweiz.

Det var spännande ända tills sista ryttaren hade ridit. Schweiz låg i topp under hela tävlingen men efter två rivningar krävdes det att Martin Fuchs red felfritt för att de skulle vinna – vilket han gjorde. Tillsammans med lagmedlemmarna Steve Guerdat, Elian Baumann och Janika Sprunger tog de hem förstaplatsen i Longines FEI Jumping Nations Cup™ of Sweden of Sweden och flyttade Schweiz till en förstaplats i den totala ställningen i Longines FEI Jumping Nations Cup.

– Vi bara älskar att vara här. Publiken jublar alltid, och även om man inte är felfri så är de alltid stöttande. Jag har många av mina bästa minnen från Falsterbo, sa Janika Sprunger efteråt. 

Om Martin Fuchs hade rivit skulle det blivit omhoppning, något som han inte var orolig för.

– Det var mycket press men jag var väldigt självsäker. Jag visste att om jag rev och det blev omhoppning skulle Steve Guerdat tagit hem segern till oss, sa han. 

På andra plats kom Storbritannien som fick fyra fel i första omgången. I andra omgången red alla felfritt, vilket innebar att sista startande, Harry Charles, egentligen inte behövde rida. Men till SVT berättar han varför han hoppade ändå.

– Jag trodde inte jag behövde hoppa, jag hade tagit av utrustningen på hästen. Men vi var lite långsamma så tränaren sa till mig att jag behövde rida som en ”speed class”, sa Harry Charles till SVT.

Tack vare det tog Storbritanniens lag med Samuel Hutton, Robert Whitaker och syskonen Sienna och Harry Charles andraplatsen. Tredjeplatsen gick till USA med Natalie Dean, Alise Oken, Alessandra Volpi och Karl Cook. Tyvärr var det inte Sveriges dag och laget kom på en sjundeplats efter en del rivningar. 

Fullständigt resultat

Anmäl som...