Sandra vann huntingen för 3:e året i rad

För fälttävlansfantaster är Sydsvenskan Falsterbo Hunting en av veckans största höjdpunkter. Ryttarna startar med några språng banhoppning på internationella hopparenan för att sedan ge sig ut i området där en tuff terrängbana byggt upp med stockar och vattenhinder. Efter 1,5 kilometer terräng hoppar hästarna in på hopparenan igen och avslutar med några naturhinder.

Till start kom 13 beslutsamma ryttare för att göra upp om titel och ära. Och spännande blev det, för är det några som kan galoppera fort, så är det fälttävlansryttare. Näst sista startande var Ludwig Swennerstål med en ny hästbekant, Stinger. Trots en rivning (och fyra straffsekunder) mot slutet av banan lyckades han spurta sig upp i ledning.

Men sist ut i dag var ingen mindre än Sandra Gustafsson med Kaminskij, ett ekipage vi sett vinna Sydsvenskan Falsterbo Hunting både ifjol och för två år sedan. Och som hon red! Även Sandra fick en rivning (och fyra straffsekunder), men hon kunde ändå rida i mål lite avsaktande – hela nio sekunder snabbare än tvåan Ludwig Swennerstål.

– Det är jättekul att vara här och rida i denna roliga atmosfär, menar Sandra Gustafsson. Det är tredje gången nu jag vinner med samma häst, så visst fanns det höga förväntningar. Jag tänker inte så mycket på de andra utan går in i en bubbla och försöker göra så bra som möjligt. Min OS-satsning med Kaminskij kom tyvärr av sig, för han var sjuk i början av säsongen.

För Ludwig Swennerstål var det debut i Sydsvenskan Falsterbo Hunting och med Stinger, en häst han bara suttit på två gånger innan dagens ritt.

– Det är lite svårt att rida fort när man inte känner hästen riktigt, menade Ludwig Swennerstål. Men det är väldigt kul att vara här, jag ville verkligen vinna. Stinger är en fin häst med potential och han passar mig riktigt bra. Han har alla kvaliteter som en häst behöver och är välskolad, så det är därför man bara kan hoppa upp och rida honom.

På tredjeplats kom Jonna Friman med Lady Grey.

– Lady Grey har jag fött upp själv så vi är väldigt sammansvetsade, berättade Jonna Friman.

Fullständigt resultat

 

Stort grattis och tack för en fartfylld eftermiddag!

sandra

 

 

 

 

 

 

 

Vi gratulerarStor

Stort grattis och tack för en fartfylld eftermiddag!

Anmäl som...